Ξεκινά το πρώτο έργο επεξεργασίας λυμάτων στις Σπέτσες

Ξεκινά το πρώτο έργο επεξεργασίας λυμάτων στις Σπέτσες

Την κατασκευή ενός μεγάλου έργου, του δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων των Σπετσών, το οποίο θα εξυπηρετεί 12.700 κατοίκους, προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη.

Το έργο, το πρώτο που υλοποιείται σε νησί της Αττικής, είναι προϋπολογισμού 18.389.142,46 ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΡΑΑ).

«Η κατασκευή του έργου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Δήμου Σπετσών, αποτελεί κορυφαία εξέλιξη για το μέλλον των Σπετσών και δικαίωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπετσών που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί δεκαετίες το νησί. Με το έργο αυτό μπαίνουν οι βάσεις για να οδηγηθούν οι Σπέτσες σε μια νέα εποχή αυτάρκειας, δημιουργίας και ανάπτυξης και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας, ως ένα από τα πιο πολύτιμα μαργαριτάρια του» τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Υλοποιούμε έργα ουσίας που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των μικρών μας πατρίδων, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα, απαντώντας στην πράξη στα δίκαια αιτήματα των Νησιών μας που θέλουν και δικαιούνται καλύτερης τύχης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ανέφερε: «Με το έργο αυτό οι πανέμορφες Σπέτσες οδηγούνται σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Τηρήσαμε τον λόγο μας και αποδείξαμε στην πράξη ότι δουλεύουμε για τους πολίτες των νησιών μας και δεν τους δουλεύουμε».

Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης, από την πλευρά του, δήλωσε: «Σήμερα ξεκινάμε ένα μεγάλο έργο πνοής που οι Σπετσιώτες περίμεναν επί δεκαετίες. Ένα έργο βασικής υποδομής για την ανάπτυξη, ένα έργο ουσίας και όχι βιτρίνας» και ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Μοιραστείτε το !