Ξεκάθαρες απαντήσεις και αποφάσεις ζητά ο Γ. Σγουρός από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας για το Γραμματικό

Ξεκάθαρες απαντήσεις και αποφάσεις ζητά ο Γ. Σγουρός από τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας για το Γραμματικό

Ενώπιος ενωπίω με τις προεκλογικές της μεγαλοστομίες ήρθε σήμερα η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αναφορικά με το τι πρόκειται να πράξει με το υπό κατασκευή έργο του ΧΥΤΥ Γραμματικού.

Παρά το γεγονός ότι τρεις παρατάξεις ζήτησαν να συζητηθεί η τύχη του έργου και στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παραβρέθηκε ομάδα κατοίκων από την περιοχή, η περιφερειακή αρχή δεν συναίνεσε στο να διεξαχθεί συζήτηση, παραπέμποντας το θέμα στις καλένδες και προκαλώντας οξύτατες αντιδράσεις.

Το γεγονός αυτό είχε αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου να διεξαχθεί υπό τις διαρκείς και έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Αφορμή για να υποβληθεί αίτημα συζήτησης του θέματος, στάθηκε η με αρ. 716/30-3-2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία δόθηκε παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσής του έργου, γεγονός που έφερε για ακόμη μια φορά τη διοίκηση της Περιφέρειας σε σύγκρουση με τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές δεσμεύσεις της.

Η παράταξη «Αττική» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό είχε υπεύθυνα και με ειλικρίνεια τοποθετηθεί για το θέμα, τονίζοντας ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού χωροθετήθηκε με νόμο του Κράτους το 2003, πριν δηλαδή από 11 ολόκληρα χρόνια. Η κατασκευή του έργου είχε ξεκινήσει από την κρατική περιφέρεια και με τον νόμο του Καλλικράτη περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια όντας ήδη ολοκληρωμένο κατά 60 {e17a9b61b549120beb46f5cbc80195929c5eb32cd62721f0957c37b13b33fb97}. Το έργο δεν μπορούσε να ακυρωθεί καθώς η Περιφέρεια θα επιβαρυνόταν με αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ προς τους εργολάβους και με επιστροφές χρημάτων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δε κατηγορίες που ανεύθυνα είχαν εξαπολυθεί περί περιβαλλοντικού εγκλήματος έπεσαν στο κενό μετά τις με αρ. 3561/2014 και 3562/2014 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε δήλωση του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Εμείς είπαμε εξ αρχής στους κατοίκους την αλήθεια. Δεν τους δουλέψαμε ποτέ. Δεν τάξαμε λαγούς με πετραχήλια για να γίνουμε αρεστοί. Τώρα η κα Δούρου πρέπει επιτέλους να σταματήσει τις υπεκφυγές. Οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Θα τηρήσει τις προεκλογικές της μεγαλοστομίες περί ακύρωσης του έργου, επιβαρύνοντας την Περιφέρεια με εκατομμύρια ευρώ ή θα μας «ταράξει στη νομιμότητα», εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ; Εδώ ταιριάζει το στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα που λέει ο λαός μας …».

Μοιραστείτε το !