Εικόνες

Γ. Σγουρός: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα

Γ. Σγουρός: Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να απεξαρτηθεί από τα κόμματα

Καιρός είναι πλέον η αυτοδιοίκηση να απεξαρτηθεί από τα κόμματα και να διεκδικήσει την ουσιαστική αυτονομία της, ανέφερε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Γιάννης Σγουρός, υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «πάντοτε είχα την πολιτική μου αναφορά, αλλά την άφηνα έξω από την πόρτα της Περιφέρειας. Αυτό θα κάνω και τώρα. Η υποψηφιότητά μου, είναι μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Στις προηγούμενες εκλογές με στήριξαν 800.000 πολίτες, που προφανώς δεν ήταν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ. Το χρίσμα μου το έδωσε η κοινωνία της Αττικής».

Αναφερόμενος στην Ρ. Δούρου, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος ότι ήταν ταυτόχρονα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχης. Τα αποτελέσματα αυτής της συνύπαρξης, όπως είπε, ήταν τραγικά και οι πολίτες τα βίωσαν με οδυνηρό τρόπο.  «Δύο καρπούζια δεν χωρούν κάτω από την ίδια μασχάλη» σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός.

Για τον Γ. Πατούλη ανέφερε ότι «πρόκειται για μια ευκαιριακή υποψηφιότητα, καθώς η πορεία του ξεκίνησε από τον Δήμο της Αθήνας». Μάλιστα ο Γιάννης Σγουρός θύμισε ότι «ο κ. Πατούλης μέχρι τον Οκτώβριο ήταν ανένδοτος ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και μάλιστα είχε ξεκινήσει κανονική προεκλογική εκστρατεία. Όταν του έκλεισαν από τη ΝΔ την πόρτα, συνέχισε σαν να μην τρέχει τίποτα, στην Περιφέρεια Αττικής».

Σε ότι αφορά την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις προσεχείς εκλογές, την χαρακτήρισε βόμβα στα θεμέλια της αυτοδιοίκησης, καθώς όπως είπε, «ο κάθε ένας πλέον που θα έχει οικονομικό ή άλλο συμφέρον, θα είναι σε θέση να παρεμβαίνει εκβιαστικά και να επηρεάζει τις τελικές αποφάσεις. Σκεφτείτε ότι όταν τα ίδια τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, τι θα γίνεται στις Περιφέρειες και στους Δήμους με τις δεκάδες παρατάξεις».

Αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός πως επί θητείας του, όποτε χρειάστηκε, η Περιφέρεια Αττικής ήταν πάντοτε παρούσα και ο ίδιος στην πρώτη γραμμή, διασφαλίζοντας τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και ότι δεν πρέπει ξανά οι πολίτες να νιώσουν απροστάτευτοι.

 

Δήλωση Γιάννη Σγουρού με αφορμή το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό

Δήλωση Γιάννη Σγουρού με αφορμή το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό

Η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί αναγκαία δημοκρατική επιλογή.

Αποφάσεις που αφορούν στην ιστορία μας και την σχέση της ιστορίας μας με την παγκόσμια ιστορία, πρέπει να υπογράφονται από τον ελληνικό λαό και όχι από ισχνές κοινοβουλευτικές, αλλά καθόλου αντιπροσωπευτικές της ελληνικής κοινωνίας, πλειοψηφίες.

Προσωπικά πιστεύω ότι η ψυχή της Μακεδονίας είναι το όνομά της γι’ αυτό και ένωσα τη φωνή και παρουσία μου, ανώνυμα και ειρηνικά με όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα.

Ακραία, στημένα ή μη στοιχεία, δεν μπορούν να αμαυρώσουν το μήνυμα που έστειλαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Η χρήση χημικών από την αστυνομία υπήρξε για ακόμη μία φορά αδικαιολόγητη σε σχέση με το εύρος των επεισοδίων και τον αριθμό των ταραχοποιών στοιχείων.  

Σγουρός για Πατούλη : Δώδεκα χρόνια Δήμαρχος και δεν έφτιαξε ούτε ένα πράσινο σημείο

Σγουρός για Πατούλη : Δώδεκα χρόνια Δήμαρχος και δεν έφτιαξε ούτε ένα πράσινο σημείο

Η προσπάθεια του υποψηφίου από καραμπόλα στην Περιφέρεια Αττικής κ. Πατούλη να εμφανίσει ως δήθεν συνυπεύθυνους για το χάος στο Γραμματικό και το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όσους άσκησαν υπεύθυνα πολιτική με την απολύτως ανεύθυνη τακτική της κας Δούρου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία διότι βρίσκει απέναντί της την ίδια την πραγματικότητα.

Την πραγματικότητα που λέει ότι :

 • Η διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι το 2012 οπότε αναλάβαμε για  θητεία μόλις δύο ετών (2012-2014) στον ΕΔΣΝΑ ήταν βαλτωμένη.
 • Η παρακαταθήκη που βρήκαμε ήταν ο μεγαλύτερος ΧΥΤΑ στην Ευρώπη στη Φυλή και ένας σχεδιασμός από το 2003 (συμπεριλαμβανομένης της χωροθέτησης στο Γραμματικό) με επικαιροποίηση το 2006 χωρίς πρόοδο στην υλοποίηση των υποδομών.
 • Ο Διαδημοτικός Σύνδεσμος ήταν καταχρεωμένος και οι ΧΑΔΑ ανοικτή πληγή στο σώμα της Αττικής
 • Μέσα σε μόλις δύο χρόνια θητείας ξελασπώσαμε τον υπερχρεωμένο με πάνω από 60 εκ. € φορέα, δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση 21 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά και την κατασκευή 4 Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων από Κοινοτικά και ιδιωτικά κονδύλια, χωρίς δηλαδή επιβάρυνση των πολιτών.
 • Τα έργα που προωθούσαμε γίνονταν με τη σύμφωνη γνώμη των Δήμων είχαν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Διυπουργική Επιτροπή για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων της προηγούμενης κυβέρνησης Πρόεδρος της οποίας ήταν ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης και τελούσαν υπό την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης Επικεφαλής του οποίου ήταν ο σημερινός Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, με τον οποίο υπήρξε άψογη συνεργασία παρά τις όποιες επιμέρους ιδεολογικές διαφορές.
 • Εάν λοιπόν ο κ. Πατούλης κατηγορεί τον σχεδιασμό και τα έργα ως κοστοβόρα – που δεν ήταν αφού δεν υπήρχε εθνική συμμετοχή – προφανώς πυροβολεί τα πόδια του, αφού καταγγέλλει το κόμμα που τον στηρίζει ως υποψήφιο ….

Το πρόβλημα με την φαιδρή κριτική του από καραμπόλα υποψηφίου κ. Πατούλη είναι ότι δεν βρίσκει ουσιαστικό πεδίο κριτικής. Και επειδή δεν βρίσκει πεδίο κριτικής καταφεύγει στο ψέμα και στην ανακρίβεια. Μάταια όμως. Η διαφορά μας είναι χαοτική.

Εμείς μέσα σε δυο χρόνια καταφέραμε να  ανατρέψουμε την κατάσταση και να δρομολογήσουμε λύσεις σ’ ένα πρόβλημα δεκαετιών. Λύσεις που ανέτρεψε με εγκληματική επιπολαιότητα η κα Δούρου.

Εκείνος επί 12 χρόνια Δήμαρχος δεν έφτιαξε στον Δήμο του ούτε ένα πράσινο σημείο. Δεν έκανε ούτε μια δράση ανακύκλωσης, αντίθετα το 2016 πέτυχε το απίθανο να αυξήσει τα σύμμεικτα απορρίμματα του Δήμου του που κατευθύνονται στο ΧΥΤΑ φυλής κατά 7.000 τόνους.

Αυτό τα λέει όλα. Και βέβαια έχουμε πολλά ακόμα να πούμε. Προσεχώς όμως…

 

Να επέμβει η εισαγγελία για το Γραμματικό

Να επέμβει η εισαγγελία για το Γραμματικό

Διαχρονικό μέρος του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων ο Πατούλης 

Την κατεπείγουσα παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκειμένου να μην  ζήσουμε νέες Κερατέες στο Γραμματικό και να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα πολιτών και εργαζομένων ζητά ο Γιάννης Σγουρός μετά και το χθεσινοβραδινά επεισόδια στον χώρο του ΧΥΤΥ, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα οδηγός αποπειράθηκε να πέσει πάνω σε πλήθος πολιτών.

Ο Γ. Σγουρός ζητά από την Εισαγγελία να διερευνήσει άμεσα εάν η κα Δούρου με τα εξόφθαλμα ψέματα και την αλλοπρόσαλλη πολιτική της φέρει ευθύνη για το πολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί. Ζητά μάλιστα να μελετηθούν τα video από τη δημόσια συγκέντρωση στο Γραμματικό το καλοκαίρι του 2014 με ομιλητή την κα Δούρου (είχε ήδη εκλεγεί περιφερειάρχης), που καλούσε τους πολίτες σε ξεσηκωμό, σε αντιδιαστολή με την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2018 που σε έξαλλη κατάσταση ωρυόταν ότι θα βρεθεί απέναντι σε αυτούς που προ 5ετίας την χειροκροτούσαν.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Πατούλη που με καθυστερημένη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση – σαλάτα ενέπλεκε τους πάντες και τα πάντα ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι είναι ανεπίτρεπτο και ασυγχώρητο ο επί 12ετία δήμαρχος Αμαρουσίου να εμφανίζεται σα να μην γνωρίζει τι του γίνεται σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Υπενθύμισε ότι η χωροθέτηση του Γραμματικού έγινε το 2003 (άρθρο 33, Ν. 3164/2003) όταν την αρμοδιότητα για τη διαχείριση των αποβλήτων είχαν αποκλειστικά οι δήμοι, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου υπογράφηκε το 2007, όταν την αρμοδιότητα είχαν αποκλειστικά οι δήμοι και ότι όταν η κα Δούρου προχωρούσε τους ανερμάτιστους σχεδιασμούς της ο κ. Πατούλης σιωπούσε …

Απάντηση Γιάννη Σγουρού στον Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το θέμα της Μακεδονίας

Απάντηση Γιάννη Σγουρού στον Σωκράτη Φάμελλο, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το θέμα της Μακεδονίας

Ο κ. Φάμελλος είχε λάθος πληροφόρηση. Αντίθετα με όσα είπε στη Bουλή, η θέση μου ήταν πάντοτε ξεκάθαρη. Είμαι και ήμουν κατά της σύνθετης ονομασίας και της χρήσης του όρου Μακεδονία. Ουδέποτε έχω τοποθετηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Ας μην ψάχνουν για άλλοθι, από τη στιγμή που επέλεξαν να κινηθούν στο κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα, ερήμην του πολιτικού κόσμου της χώρας και της κοινωνίας.

Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό η Δούρου

Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό η Δούρου

Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν αργά το βράδυ στον ΧΥΤΥ Γραμματικού από εξοργισμένους πολίτες από τις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις της Ρένας Δούρου το 2014 ότι δήθεν θα σταματούσε το έργο, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Η κα Δούρου είναι η μοναδική υπεύθυνη και η ηθική αυτουργός των επεισοδίων στο Γραμματικό. Επί μήνες προεκλογικά και μετεκλογικά υποκινούσε τους κατοίκους καλώντας τους να ξεσηκωθούν. Επί μήνες τους εξόρκιζε να μην σταματήσουν τον ιερό αγώνα, μιλώντας για περιβαλλοντικά εγκλήματα και ζητώντας λαϊκό ξεσηκωμό. Οι κάτοικοι όμως δεν είναι κορόιδα, ούτε αφελείς. Τους παραμύθιασε, τους φλόμωσε στο ψέμα, τους εξαπάτησε και αντιδρούν. Πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει – εάν δεν έχει ήδη ξεφύγει –  από κάθε έλεγχο». 

και πρόσθεσε

«Δυστυχώς το Γραμματικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το πρόβλημα είναι τεραστίων διαστάσεων. Οι πολίτες της Αττικής θα πληρώνουν για πολύ καιρό τα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις της κας Δούρου στη διαχείριση των απορριμμάτων. Το 2014 ακύρωσε τη σημαντική πρόοδο που είχαμε σημειώσει για μία ιδεοληψία. Το 2019 το μόνο που παραδίδει είναι έναν αόριστο και προβληματικό στην εφαρμογή του  σχεδιασμό και τις τοπικές κοινωνίες στα κάγκελα. Η Αττική είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Πλέον βρίσκεται υπό την απειλή της εξάντλησης και αυτών των διαθέσιμων χώρων ταφής. Από το 2014 και μετά η κα Δούρου τα έκανε όλα λάθος».

“Μεγαλύτερο από ποτέ το κίνητρό μας να φέρουμε στην Αττική την κανονικότητα”

“Μεγαλύτερο από ποτέ το κίνητρό μας να φέρουμε στην Αττική την κανονικότητα”

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Γιάννη Σγουρού και της Παράταξής του «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» να καλωσορίσουν το 2019 παρακολουθώντας το βραβευμένο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Μυλωνά «Η Ζωγραφιά του Θεού», που ρίχνει φως με μοναδικό τρόπο στον κόσμο των ΑμεΑ.

Η θεατρική παράσταση με τη μοναδική ερμηνεία των συντελεστών της καθήλωσε και συγκίνησε το κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον τρόπο με τον οποίο μία οικογένεια υποδέχεται και μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδικά χαρίσματα. Το έργο του Ιάκωβου Μυλωνά συνδυάζει την κωμωδία, τη συγκίνηση, τον προβληματισμό και την τελική κάθαρση. Είναι ένα έργο που δείχνει ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού.

Εξηγώντας την επιλογή του να καλωσορίσει το 2019 με αυτόν τον τρόπο ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε ότι «Μπορεί να ζούμε σε μια περίοδο που κατοχυρώνονται θεσμικά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, όμως οι συμπολίτες μας με αναπηρίες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικούς φραγμούς στην πρόσβασή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια σ’ αυτή την θλιβερή πραγματικότητα και κυρίως το κράτος που οφείλει να δώσει στο θέμα την προτεραιότητα που αρμόζει. Η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα ή ένα ξένο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού μας»

Ο Γ. Σγουρός παράλληλα έστειλε μήνυμα και για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές «Όσοι πόνταραν στην αποτυχία μας, δαγκώνουν την γλώσσα τους. Είμαστε εδώ με περισσότερο κίνητρο από ποτέ. Είμαστε εδώ με περισσότερη γνώση από ποτέ. Είμαστε εδώ με εμπειρία και αστείρευτη θέληση να φέρουμε την Αττική στις ράγες της κανονικότητας».

Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» τίμησε την Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας  Ειρήνη Μακριδάκη για τις σημαντικές πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Την θεατρική παράταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ζωής του τόπου, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, άνθρωποι της τέχνης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, συλλόγων και φορέων ΑμεΑ, κτλ.

Με μήνυμα αγάπης, ελπίδας και ίσων ευκαιριών υποδέχεται ο Γιάννης Σγουρός το 2019

Με μήνυμα αγάπης, ελπίδας και ίσων ευκαιριών υποδέχεται ο Γιάννης Σγουρός το 2019

Με έναν διαφορετικό από τα συνηθισμένα τρόπο και με ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, υποδέχεται τον καινούργιο χρόνο ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και η Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Αντί της καθιερωμένης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίττας, ο Γιάννης Σγουρός επέλεξε να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης, αυτή την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στις 11.30 π.μ., στο Θέατρο «Μικρό Παλλάς, για την παρουσίαση της βραβευμένης θεατρικής παράστασης «Η Ζωγραφιά του Θεού». Πρόκειται για ένα βραβευμένο έργο του Ιάκωβου Μυλωνά, που ρίχνει με μοναδικό τρόπο φως στον κόσμο των ΑΜΕΑ, παρακολουθώντας τον τρόπο που μία οικογένεια υποδέχεται και μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδικά χαρίσματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Γιάννης Σγουρός θα βραβεύσει εκ μέρους της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», ανθρώπους που διακρίθηκαν για τις σημαντικές πρωτοβουλίες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

 

Επιτέλους η Κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο για το Μάτι

Επιτέλους η Κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο για το Μάτι

Μόνο οργή προκαλεί η πρωτοφανής αδράνεια και η αδιαφορία της πολιτείας να στηρίξει τους κατοίκους στο Μάτι, να ξαναστήσουν τη ζωή τους.

Σχεδόν μισό χρόνο μετά την τραγωδία του Ιουλίου, η απόγνωση των ανθρώπων έχει μεταβληθεί πλέον σε κραυγή αγωνίας, καθώς δεν τους έχει δοθεί μέχρι σήμερα η δυνατότητα να επισκευάσουν τις κατοικίες τους που εξακολουθούν να ρημάζουν.

Μοιάζει αδιανόητο το γεγονός ότι μέχρι σήμερα καμία απολύτως άδεια ανακατασκευής ή επισκευής δεν έχει εκδοθεί στην περιοχή.

Ενώνω τη φωνή μου μαζί τους και δεσμεύομαι να κάνω ότι μπορώ, για το αυτονόητο. Να υλοποιηθεί επιτέλους η υποχρέωση της Κυβέρνησης να συνδράμει προκειμένου να επουλώσει τις πληγές στην περιοχή και στη ζωή των κατοίκων. Να ισχύσει ότι έχει ισχύσει για όλες τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

 

Ζητούνται απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής – Η propaganda της Δούρου συναντάται με τα άλλοθι Πατούλη

Ζητούνται απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής – Η propaganda της Δούρου συναντάται με τα άλλοθι Πατούλη

Άγνοια, ανεπάρκεια, αδιαφορία, ή μήπως σκοπιμότητα; Όποιο απ’ όλα κι αν ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυρία Δούρου, βρήκε στο πρόσωπο του κ. Πατούλη, έναν ένθερμο συμπαραστάτη.  Ή μήπως τελικά πρόκειται για τις όψεις του ιδίου νομίσματος;

Την ώρα που η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών έκρινε παράνομο πέρα ως πέρα τον περιοριστικό όρο για τον ανταγωνισμό που είχε βάλει η Περιφέρεια Αττικής σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας,  ο κ. Πατούλης έσπευδε να κάνει πλάτες στην κα Δούρου. Την κα Δούρου που με τη σειρά της προσπαθεί απεγνωσμένα και επί ματαίω να κάνει το άσπρο μαύρο μιλώντας για fake news …

Ρωτάμε από κοινού και εναλλάξ τους κ.κ. Δούρου και Πατούλη:

 1. Ποια συμφέροντα υπαγορεύουν στην κα Δούρου να θέτει τέτοιους όρους σε διαγωνισμούς συντήρησης οδοποιίας με χιλιομετρικές αποστάσεις σε ευθεία από την πλατεία Συντάγματος, που περιορίζουν τον ανταγωνισμό;
 2. Πότε άλλοτε τέθηκε τέτοιος όρος ξανά σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας της Περιφέρειας Αττικής;
 3. Γιατί αποφασίστηκε να τεθεί για πρώτη φορά αυτός ο όρος σε διαγωνισμούς των οποίων ο προϋπολογισμός θα έφτανε αθροιστικά στα 88 εκ. € καθ’ ομολογία του αντιπεριφερειάρχη επί των Οικονομικών και μάλιστα λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της κας Δούρου;  Είναι η πρώτη φορά που Δημόσιος Φορέας αντί να αφαιρεί καταχρηστικό όρο και να δημοπρατεί το έργο αμέσως, να λέει ότι θα προσβάλλει την Απόφαση επιμένοντας στον πρόσθετο καταχρηστικό όρο με αποτέλεσμα να μην  συντηρούνται οι δρόμοι. Εκτός αν δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.
 4. Ποια συμφέροντα υπαγορεύουν στον από καραμπόλα υποψήφιο στην Περιφέρεια Αττικής, κ. Πατούλη να κάνει πλάτες στην κα Δούρου;
 5. Για ποιο λόγο σπεύδει να εξισώσει καταγγέλλοντες και καταγγελθέντες, προσφέροντας άλλοθι σε πρακτικές που αν μη τι άλλο κρίθηκαν παράνομες – και συμπληρώνουμε καταδικαστέες;
 6. Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Πατούλης ότι εάν η Παράταξή μας δεν είχε κάνει την καταγγελία, κανένας δεν θα καταλάβαινε τίποτα και η διαδικασία θα προχωρούσε σα να μην έτρεχε τίποτα;
 7. Ή μήπως συνεκδοχικά και κατά την πρωτοφανή λογική του κ. Πατούλη, όταν ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΝΔ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για διάφορα έργα το κάνουν γιατί εξυπηρετούν συμφέροντα;

Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων με τις τοποθετήσεις τους επιβεβαίωσαν  ότι αποτελούν τις δύο όψεις του αυτού νομίσματος.

Στις κάλπες του Μαΐου του 2019 οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν την ηχηρή, αποστομωτική απάντησή τους, στηρίζοντας αυτοδιοικητικές επιλογές, που δίνουν αναφορά στους πολίτες και μόνο σ’ αυτούς.