Τέσσερα νέα έργα στο ΠΕΠ Αττικής

Τέσσερα νέα έργα στο ΠΕΠ Αττικής

Σημαντικό βήμα για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΕΠ Αττικής αποτελούν οι εντάξεις 4 νέων έργων που υπεγράφησαν το πρώτο τρίμηνο του 2014 και αφορούν στους τομείς της παιδείας, της υγείας και των υποδομών.

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 28,3 εκ. ευρώ, αφορούν στην κατασκευή του νέου Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στον Κορυδαλλό, στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Αδάμες του Δήμου Κηφισιάς, στην προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και στην προμήθεια εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είμαστε πλέον τέσσερα βήματα πιο κοντά στο να καταφέρουμε να απορροφήσουμε πλήρως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2007-2013» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε:. «Δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να στερήσει από τους πολίτες την πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο για τους συμπολίτες μας. Δεν κάνουμε κοινωνική πολιτική με επιδόματα και με ελεημοσύνες, αλλά με έργα που τονώνουν την ανάπτυξη και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας». Τόνισε μάλιστα ότι η Περιφέρεια έδωσε εξαρχής έμφαση σε έργα υποδομής και ουσίας «ούτε γιορτές, ούτε ευχολόγια» και ξεκαθάρισε πως «όσα έργα δεν παρουσιάζουν κάποια πρόοδο θα απεντάσσονται, ώστε να μην χαθούν οι πόροι και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία νέων έργων».

Πιο συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) συνολικές πληρωμές ύψους 15.471.618 ευρώ. Oι πληρωμές αφορούν σε έργα: υποδομών, ύδρευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, βελτιώσεις των οδικών υποδομών, σχολική στέγη, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, έργα αναπλάσεων, κέντρα ψυχικής υγείας, αποκατάσταση ΧΑΔΑ, καθώς και άλλα έργα κοινωνικής ανάπτυξης.

Συνολικά και για το χρονικό διάστημα από 1/7/2011, όταν η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του ΠΕΠ Αττικής έως και τις 31/3/2014, εντάχθηκαν με υπογραφή του Περιφερειάρχη στο ΠΕΠ Αττικής, 155 νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 661 εκ. ευρώ.

Τα έργα αφορούν:

  • στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής
  • σε κοινωνικές υποδομές που αποσκοπούν στη στήριξη  των πολιτών, με έμφαση στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
  • σε υποδομές εκπαίδευσης και υγείας
  • στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υγρών αποβλήτων της Αττικής και της ύδρευσης περιοχών
  • στην κατασκευή οδικών αξόνων περιφερειακής και υπερτοπικής εμβέλειας
  • σε στοχευμένες αναπλάσεις για την αναζωογόνηση αστικών περιοχών
  • σε λιμενικές υποδομές στο λιμάνι του Πειραιά
  • στην αποκατάσταση των τελευταίων χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Αττική
  • στην αναβάθμιση ερευνητικών υποδομών.

Παράλληλα, από την 1η Ιουλίου του 2011, έχουν πραγματοποιηθεί και καταχωρηθεί δαπάνες συνολικού ποσού 395 εκ. ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 12 εκατομμύρια ευρώ το μήνα.

[box style=”light-blue download rounded” ]Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες

ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΡΤΙΟΥ 2014[/box]

Μοιραστείτε το !