Στην προκρούστεια κλίνη για ακόμη μια φορά τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης

Στην προκρούστεια κλίνη για ακόμη μια φορά τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης

Η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ- Γιάννης Σγουρός» εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση με το περιεχόμενο του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα, με το οποίο απαλλάσσονται των δημοτικών τελών οι ιδιώτες που θα εκμεταλλεύονται χώρους που τους παραχωρεί το ελληνικό δημόσιο (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ, Αττική Οδός ΑΕ, Ολυμπία Οδός ΑΕ κλπ).

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης μπαίνουν στην προκρούστεια κλίνη πολιτικών, που δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά απεναντίας αποστερούν από τους δήμους πολύτιμους πόρους, συμπιέζοντας τη δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Η συγκεκριμένη διάταξη εκτός από παράλογη είναι κατά τη γνώμη μας και αντισυνταγματική, καθώς προσκρούει στο άρθρο 102 του Συντάγματος αλλά και στη με αριθμ. 1620/2012 απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) που έκρινε ότι λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της αντιπαροχής, η υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους δεν προϋποθέτει την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας αλλά αρκεί η ετοιμότητα παροχής της.

Η παράταξή μας εκφράζει την στήριξη και την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΚΕΔΕ και των δήμων για απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης από την Κυβέρνηση και ταυτόχρονα καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να λάβει άμεσα θέση.

Μοιραστείτε το !