Στάση πληρωμών έναντι τρίτων έχει κηρύξει η Περιφέρεια Αττικής

Στάση πληρωμών έναντι τρίτων έχει κηρύξει η Περιφέρεια Αττικής

Στάση πληρωμών έναντι τρίτων έχει κηρύξει η Περιφέρεια Αττικής – Αποχώρησε η παράταξη «Αττική» από τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει η Περιφέρεια Αττικής με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική και περιφερειακή οικονομία και ανάπτυξη ανέδειξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

Όπως κατήγγειλε η παράταξη του κ. Σγουρού η έκθεση των αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας κατά το α’ τρίμηνο του 2015 (επισυνάπτεται), δείχνει κατάρρευση των εσόδων και στάση πληρωμών έναντι τρίτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την εισήγηση της ίδιας της Οικονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, οι πληρωμές για επενδύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015 ανέρχονταν μόλις στο 0,05 {e17a9b61b549120beb46f5cbc80195929c5eb32cd62721f0957c37b13b33fb97} επί των δαπανών του προϋπολογισμού.

Το θέμα αναδείχθηκε μετά από επερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Αττική», με την οποία ζητούσε εξηγήσεις από τη διοίκηση της Περιφέρειας για τον λόγο που δεν είχε εισαχθεί προς συζήτηση η έκθεση με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού του α’ τριμήνου του 2015 (κάτι που έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να γίνει υποχρεωτικά μέχρι το τέλος Απριλίου).

Η παράταξη «Αττική» αποχώρησε μάλιστα από τη χθεσινή συνεδρίαση, καταγγέλλοντας πρακτικές φίμωσης, αφού μετά την ανάγνωση της επερώτησης και την απάντηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη που περιορίστηκε σε αντιμνημονιακές κορώνες χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας, δεν δόθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης του θέματος από τον κ. Σγουρό.

* Η  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το α’ τρίμηνο του 2015

Μοιραστείτε το !