Στα δημόσια έργα δεν ισχύει το «Τι Λωζάνη τι Κοζάνη»

Στα δημόσια έργα δεν ισχύει το «Τι Λωζάνη τι Κοζάνη»

Ηθικά και πολιτικά έκθετη είναι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής μετά τις νέες φαιδρές δικαιολογίες του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών για τους πρωτοφανείς, αδιαφανείς και μη νόμιμους όρους που έθεσε σε διαγωνισμό δημοσίου έργου οδοποιίας ύψους 15 εκ. €, σύμφωνα με τους οποίους για να μπορεί να πάρει κάποιος μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτει ή να συνεργάζεται με ασφαλτικό συγκρότημα σε απόσταση που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 40 χλμ σε ευθεία γραμμή από την πλατεία Συντάγματος (!).

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 8.11.2018 ο αντιπεριφερειάρχης προσπαθώντας να δικαιολογήσει επί ματαίω τα αδικαιολόγητα έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί παρόμοιο όρο που συμπεριλήφθηκε κατ’ εξαίρεση σε διαγωνισμό συντήρησης οδοποιίας που έγινε στην Αλεξανδρούπολη μετά από έγκριση του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Αυτό βέβαια που παρέλειψε να πει ο κ. αντιπεριφερειάρχης είναι ότι ο συγκεκριμένος όρος τέθηκε μετά από έγκριση του Υπουργείου κατ’ εξαίρεση και μόνο για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως προβλέπεται από τον νόμο (παρ. 7 άρθρο 53 ν. 4412/2016), με την ειδική αιτιολογία των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στη Βόρειο Ελλάδα τον χειμώνα.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Με την εξομοίωση της Αττικής με την Αλεξανδρούπολη, κατά το «τι Λωζάνη τι Κοζάνη», η διοίκηση της περιφέρειας προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών. Το χειρότερο ωστόσο όλων είναι ότι εξακολουθεί να περιφρονεί κυνικά την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, ότι εξακολουθεί να καταπατεί τις αρχές της διαφάνειας και της ισονομίας, ότι εξακολουθεί να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει άμεσα, ανακαλώντας την περιφερειακή αρχή στη νομιμότητα».

 

Μοιραστείτε το !