“Την Κυριακή οι πολίτες εκλέγουν Περιφερειάρχη, όχι κόμμα”

“Την Κυριακή οι πολίτες εκλέγουν Περιφερειάρχη, όχι κόμμα”

«Απευθύνομαι σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα τι κόμμα ψηφίζουν» δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Κυριακής, καθώς, όπως τόνισε, απευθύνεται «στους πολίτες με ειλικρίνεια, όπως πάντα» και έχει δεσμευθεί «σε ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία».

Ο Γιάννης Σγουρός απορρίπτει το δίλημμα «μνημονιακές- αντιμνημονιακές δυνάμεις» και υποστηρίζει ότι «στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη και όχι κόμμα. Στην Περιφέρεια τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και οι λύσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες» απαντά. Γι’ αυτό και στο ψηφοδέλτιό του «είναι άνθρωποι πετυχημένοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης, από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Ερωτηθείς για τις επιλογές που έχει κάνει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον βαθμό στον οποίον είναι συμφέρουσες για το Δημόσιο και τους πολίτες, απαντά ότι «οι διεθνείς διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία. Και να ήθελα το αντίθετο, να ξέρετε ότι οι τελικές συμβάσεις θα ελεγχθούν τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και από άλλους, ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς της Πολιτείας. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι πλέον οι έλεγχοι για κάθε δαπάνη στην Αυτοδιοίκηση είναι ασφυκτικοί και πολλές φορές δημιουργούν και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Γ. Σγουρού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Ερ: Είστε αισιόδοξος για τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής; Πώς πιστεύετε ότι θα κινηθεί το εκλογικό σώμα;

Απ: Όταν αγωνίζομαι, είμαι πάντοτε αισιόδοξος. Πιστεύω στη νίκη. Και σ’ αυτόν τον αγώνα το πιστεύω, γιατί απευθύνθηκα στους πολίτες με ειλικρίνεια, όπως πάντα, μίλησα για το έργο που κάναμε τα τριάμισι χρόνια και δεσμεύτηκα με ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία. Δηλαδή μίλησα αυτοδιοικητικά και πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν κρίση ώστε να συγκρίνουν και να αποφασίσουν.

Ερ: Από ποια δεξαμενή ψηφοφόρων πιστεύετε ότι θα υπάρξει έκφραση προτίμησης προς το πρόσωπό σας;

Απ: Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα απευθύνθηκα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα σε τι κόμμα πιστεύουν. Εγώ σε κομματικά παιχνίδια δεν παίζω. Η δουλειά μου είναι η Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή εργάστηκα και εργάζομαι στο να λύνω τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, σε όποια ο νόμος μου δίνει τη δυνατότητα να το κάνω. Συνεπώς, εγώ δεν ξεχωρίζω τους πολίτες ανάλογα με την κομματική τους προτίμηση. Το έχω αποδείξει.

Ερ: Εκφράστηκε ανοικτή υποστήριξη της υποψηφιότητάς σας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Μιλάμε δηλαδή για ξεκάθαρη μάχη μνημονιακών – αντιμνημονιακών;

Απ: Αυτά τα διλήμματα ας τα συζητήσουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των κομμάτων. Στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη, όχι κόμμα. Και εδώ στην Περιφέρεια τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και οι λύσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Γι΄αυτό η παράταξή μου όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου ενημερώνει τους πολίτες για το τι κάναμε και το τι δεσμευόμαστε να κάνουμε.

Ερ: Θεωρείτε ότι η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σας υποβοηθά; Υπολογίζετε σε αυτήν;

Απ: Υπολογίζω μόνο, σας επαναλαμβάνω, στην κρίση των πολιτών. Τα κόμματα κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ δίνω αγώνα ώστε η Περιφέρεια να μην είναι το μακρύ χέρι του κόμματος. Στο ψηφοδέλτιό μας είναι άνθρωποι πετυχημένοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης, από όλους τους πολιτικούς χώρους, γιατί έχουμε μόνο ένα στόχο: να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τους πολίτες και να λύνουμε τα προβλήματα. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας ακριβώς για να μην έχουμε κομματικές δεσμεύσεις.

Ερ: Γιατί θεωρείτε ότι θα είστε καλύτερος από την κ. Δούρου στη θέση του περιφερειάρχη;

Απ: Προτιμώ αυτό να το απαντήσουν την Κυριακή οι πολίτες. Αυτοί θα κάνουν τη σύγκριση και θα εκφραστούν.

Ερ: Πώς θα εξασφαλίσετε ότι οι συμβάσεις για τα απορρίμματα θα είναι συμφέρουσες για το Δημόσιο και τους πολίτες;

Απ: Οι διεθνείς διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία. Και να ήθελα το αντίθετο, να ξέρετε ότι οι τελικές συμβάσεις θα ελεγχθούν τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και από άλλους, ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς της Πολιτείας. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι πλέον οι έλεγχοι για κάθε δαπάνη στην Αυτοδιοίκηση είναι ασφυκτικοί και πολλές φορές δημιουργούν και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου.

Μοιραστείτε το !