Τα νησιά του Σαρωνικού στην πρώτη γραμμή

Τα νησιά του Σαρωνικού στην πρώτη γραμμή

Το σταθερό ενδιαφέρον του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού για τα νησιά του Σαρωνικού επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά. Ο κ. Σγουρός μίλησε το μεσημέρι σε μια ιδιαίτερα θερμή συγκέντρωση των κατοίκων της Σαλαμίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του νησιού και στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου. Οι κάτοικοι της περιοχής συνομίλησαν με τον κ. Σγουρό για τα προβλήματα των νησιών της Αττικής αλλά και τις λύσεις που έχουν δοθεί μέσα από τα 112 έργα που έγιναν και συνεχίζονται από την Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατομμυρίων Ευρώ.

Στη συνέχεια αναφερόμενος σε ανθυποψηφίους του ο κ. Σγουρός μεταξύ άλλων τόνισε: «Εμείς ό,τι λέμε το εννοούμε, ενώ άλλοι υποκρίνονται. Άλλα λένε το πρωί άλλα λένε και άλλα κάνουν το βράδυ. Οι μάσκες όμως πέφτουν και τα ψέματα αποκαλύπτονται».

Αναλυτικά, ο κ. Σγουρός στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Την περίοδο που πέρασε, με μεθοδική, σταθερή και συνεχή προσπάθεια προωθήσαμε και ολοκληρώσαμε έργα, προγράμματα και δράσεις σε όλους τους Δήμους της Αττικής, που όλοι τα βλέπουν, τα αναγνωρίζουν και τα αξιολογούν θετικά.
Για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση που τραυμάτισε και την Αττική, δεν αρκούν οι μαγικές λύσεις που υπόσχονται οι ‘ταχυδακτυλουργοί της ανάπτυξης’. Πρέπει να δουλέψουμε με πρόγραμμα, διαφάνεια και μεθοδικότητα. Γιατί μόνο με έργο θα πάμε μπροστά. Εμείς δουλέψαμε και θα δουλέψουμε για τους πολίτες και δεν τους δουλέψαμε.
Έχουμε χρέος σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία να ξεπεράσουμε ή να παραμερίσουμε τις διαφορές μας, να συνεργαστούμε και να δράσουμε μαζί για το κοινό καλό. Με μόνο κίνητρο και οδηγό το γνήσιο ενδιαφέρον μας. Πέρα από κομματικές γραμμές, κομματικές εντολές και πολιτικά σχέδια».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στα έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια στα νησιά και σε αυτά που προγραμματίζει επισημαίνοντας:
«Τα νησιά της Αττικής ήταν πάντα για εμάς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας. Έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται 112 έργα συνολικού προϋπολογισμού 185 εκατ. Ευρώ. Εκτελούμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Αττικής, με επίκεντρο τα νησιά μας και την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Τα αποτελέσματά του είναι πολύ θετικά για τον τουρισμό μας. Στόχος μας είναι να γίνει η Αττική πιο σύγχρονη, πιο φιλική, πιο ελκυστική για τους κατοίκους της και τους τουρίστες».

Κλείνοντας ο κ. Σγουρός τόνισε:
«Όλα αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Είναι μελετημένα, σχεδιασμένα, θεμελιωμένα, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα. Αφήνουμε στους άλλους τις εύκολες και αβάσιμες διακηρύξεις. Τίποτα δε θα μας παρασύρει από τους στόχους μας. Είμαστε εδώ για την Περιφέρεια Αττικής, σημαίνει είμαστε εδώ για τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους».

Μοιραστείτε το !