Η Ράλλειος Σχολή γίνεται πραγματικότητα!

Η Ράλλειος Σχολή γίνεται πραγματικότητα!

Στη θεμελίωση της Ραλλείου στον Πειραιά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός 

  • 11.260.000 Ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του βιοκλιματικού έργου
  • 54 έργα σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε 30 Δήμους της Αττικής με συνολικό προϋπολογισμό 134,3 εκατομμύρια Ευρώ έχουν ενταχθεί συνολικά στο ΠΕΠ Αττικής
  • 24 σχολεία σε 15 Δήμους, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατομμύρια Ευρώ θα κατασκευαστούν ως το τέλος του 2014
  • 10 εκατομμύρια Ευρώ για τον εξοπλισμό όλων των ειδικών σχολείων της Αττικής

featyred1«Τολμάμε να ξεκινούμε, και το πιο σημαντικό, να ολοκληρώνουμε έργα, που άλλοι εξαγγέλλουν κατ’ επανάληψη, αλλά τα αφήνουν να μετατρέπονται σε φαντάσματα ή σε ανολοκλήρωτα γεφύρια της Άρτας. Έτσι και η Ράλλειος, ένα σύμβολο για τον Πειραιά, μια προσδοκία χρόνων και κυρίως ένα επιβεβλημένο και αναγκαίο έργο υποδομής για την παιδεία μας, γίνεται επιτέλους πραγματικότητα».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στην ομιλία του κατά την τελετή θεμελίωσης της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά.

Το βιοκλιματικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 11.260.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής τον Αύγουστο του 2012 και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015, ώστε να λειτουργήσει αμέσως μετά.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σγουρός αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα κατασκευής και εξοπλισμού σχολείων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την εξάλειψη της απογευματινής βάρδιας σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην Αττική και τη φοίτηση των παιδιών σε σύγχρονα, υψηλών προδιαγραφών σχολεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 54 έργα σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σε 30 Δήμους της Αττικής με συνολικό προϋπολογισμό 134,3 εκ. ευρώ έχουν ενταχθεί συνολικά στο ΠΕΠ Αττικής, ενώ 24 σχολεία σε 15 Δήμους, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκ. ευρώ θα κατασκευαστούν ως το τέλος του 2014. Παράλληλα, 10 εκ. ευρώ διατίθενται για τον εξοπλισμό όλων των ειδικών σχολείων της Αττικής.

Στην τελετή θεμελίωσης της Ραλλείου Σχολής τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, υποψηφίων Δημάρχων του Πειραιά, Δημοτικών Συμβούλων, υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων και κατοίκων της περιοχής.

[box style=”light-blue download rounded” ]Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού[/box]

Μοιραστείτε το !