“Με έργα η Αττική αλλάζει πρόσωπο”

“Με έργα η Αττική αλλάζει πρόσωπο”

Το ιστορικό εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου επισκέφθηκε σήμερα ο Γιάννης Σγουρός, με αφορμή εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος για την ολοκλήρωση της βιοκλιματικής ανάπλασής του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης Αττικής περπάτησε μαζί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, στους χώρους του ιστορικού κέντρου και συνομίλησε με επαγγελματίες και δημότες. Παράλληλα, ο Γιάννης Σγουρός είχε θερμή χειραψία με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Κουμουτσάκο, που παρέστη στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος τη νέα εικόνα που απέκτησε το Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου.

«Θελήσαμε να αναζωογονηθεί ένα ιστορικό εμπορικό σημείο του Αμαρουσίου, το οποίο κινδύνευε να πέσει σε μαρασμό. Να δημιουργηθεί ανάπτυξη, να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να προκύψουν νέες. Τα καταφέραμε αξιοποιώντας κοινοτικά κονδύλια. Η εμπορική κίνηση έχει αυξηθεί σημαντικά. Νέα μαγαζιά άνοιξαν και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να το επισκεφθούν καθημερινά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σγουρός.

Το έργο προϋπολογισμού 7,2 εκ ευρώ πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου.

Περιλαμβάνει την ανάπλαση όλων των περιμετρικών οδών του ιστορικού κέντρου του Αμαρουσίου (Ερμού, Δήμητρος, Πλαστήρα, Διονύσου) και της οδού Μητροπόλεως. Η κατασκευή του έγινε με σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα και την παράδοση της περιοχής, με σύγχρονα υλικά και αστικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής.

Δείτε στιγμιότυπα και δηλώσεις 

Μοιραστείτε το !