Πρωτοφανής στα χρονικά η  απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει χέρι σε πόρους που είναι για έργα και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα

Πρωτοφανής στα χρονικά η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει χέρι σε πόρους που είναι για έργα και παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα

Με αφορμή τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης με την οποία μεταφέρονται υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειών και των Δήμων, προς στην Τράπεζα της Ελλάδος ο α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς Δήμων και Περιφερειών είναι πρωτοφανής στα χρονικά, αυταρχική, αντιδημοκρατική και με τεράστιο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες αφού απειλούνται έργα και δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα υπέρ των πολιτών.

Παραβιάζει ευθέως την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα της Ελλάδος αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης και οδηγεί Δήμους και Περιφέρειες σε αδυναμία προσφοράς στην κοινωνία και οικονομικό στραγγαλισμό.

Έρχεται δε σε πλήρη αντίθεση, τόσο με τις προεκλογικές, όσο και με τις μετεκλογικές εξαγγελίες των κυβερνώντων και του αρμόδιου Υπουργείου Εσωτερικών περί δήθεν αναβάθμισης του ρόλου της αυτοδιοίκησης.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να μιλήσει προς όλους με την γλώσσα της αλήθειας και να μας εξηγήσει ποιο είναι το σχέδιό της για να βγει από το λάκκο που η ίδια έσκαψε.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε δεν είναι Πράξη Πατριωτικής Ευθύνης.

Πράξη Πατριωτικής Ευθύνης είναι η Κυβέρνηση να μας εξηγήσει τι σχέδιο έχει μετά το χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς δήμων και περιφερειών, εάν δεν βρεθεί λύση με τους εταίρους μας και δανειστές.

Διότι όσο επεκτείνεται και παρατείνεται η αβεβαιότητα, η οικονομία και η κοινωνία απειλούνται με αργό θάνατο.

Τέλος, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο, τα μισόλογα και οι φαιδρές δικαιολογίες σαν κι αυτές που υιοθέτησε πρόσφατα η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, όταν άνοιγε κατά παραγγελία λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας, ότι τάχα το έκανε επειδή έχει καλύτερο επιτόκιο, είναι καιρός να σταματήσουν.

 

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι το μετέρχονται ως πολιτική πρακτική το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται».

Μοιραστείτε το !