Π. Καμάρας: Ανεπίτρεπτη η συμπεριφορά Καραμέρου προς τους Δημάρχους της Αττικής

H τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Καμάρα  στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκ μέρους της παράταξης “Αττική”, σχετικά με το θέμα της ανεπίτρεπτης συμπεριφοράς του Αντιπεριφερειάρχη Β.Τ προς τους Δημάρχους.

Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να διαχωρίσω το θέμα της αντιδικίας, που προέκυψε, για τις συμπράξεις που αφορούν στο έργο της εκτέλεσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για άπορους», μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα και των μισών περίπου Δημάρχων του Βόρειου Τομέα, με ένα μείζον θέμα που αφορά στη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας και στο πως αντιλαμβάνεται το ρόλο της.

Ούτως ή άλλως, η βοήθεια στους άπορους είναι ένα τόσο σημαντικό και  κοινωνικά ευαίσθητο θέμα, που είναι λάθος για την Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, να γίνεται αντικείμενο δημόσιων αντιδικιών, για το ποιος θα είναι ο διαχειριστής ( leader) του προγράμματος.

Το μείζον θέμα, αγαπητοί συνάδελφοι είναι η συμπεριφορά του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ.Καραμέρου, προς τους Αιρετούς συναδέλφους του Α΄βαθμού .

Η παντελής έλλειψη σεβασμού προς τους Δημάρχους που αποδεικνύεται τόσο από τον ανοίκειο και προσβλητικό τρόπο, με τον οποίο αναφέρεται σε αυτούς, σε δηλώσεις του και συνεντεύξεις του, μπορεί να αφορά στον ίδιο και στον χαρακτήρα του.

Είναι ένα φαινόμενο που καταδικάζεται άμεσα, από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης .

Με δεδομένο όμως ότι ο συγκεκριμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, έχει την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, η συμπεριφορά αυτή πηγάζει προφανώς από μία ιδιότυπη αντίληψη, ότι έχοντας τη διαχείριση του «ταμείου», είναι και το αφεντικό, που επιβάλλει υποταγή και εξάρτηση.

Μια νοοτροπία που αγγίζει τα όρια της παράβασης καθήκοντος και όχι της υπέρβασης καθήκοντος, όπως αναφέρθηκε.

Και αυτό αφορά άμεσα στην Περιφερειάρχη την κα.Δούρου, θέμα για το οποίο θα πρέπει να τοποθετηθεί άμεσα.

Αλήθεια αναρωτιέμαι, ποιος έδωσε το δικαίωμα στον κ.Καραμέρο να χαρακτηρίζει ως συνοδοιπόρους του Φούχτελ καταξιωμένους συναδέλφους Δημάρχους, να λοιδορεί τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, επειδή έτυχε της μεγάλης τιμής να εκλέγεται σε διαφορετικές θέσεις ευθύνης, να κρίνει και να κατακρίνει επιτυχημένους Δημάρχους, όπως τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, για τις κοινωνικές του πρωτοβουλίες και να απαξιεί πρόσφατα νεοεκλεγέντες (μάλιστα) Δημάρχους, με χαρακτηρισμούς τύπου, γλάστρες κλπ;

Και κυρίως, ποιος του έδωσε το δικαίωμα να τους απειλεί ότι «είναι το τελευταίο έργο που πήρες» από την Περιφέρεια, επειδή δεν συντάχθηκαν μαζί του στις όποιες επιλογές, είτε λέγεται διαχείριση απορριμμάτων, είτε συμπράξεις για το Κοινωνικό Πρόγραμμα;

Ποιος του είπε ότι ένα έργο που είχε δρομολογηθεί μάλιστα από την προηγούμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, εισηγούμενος την υπογραφή  της προγραμματικής σύμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, συνιστά πράξη ευνοϊκής μεταχείρισης προς τον Δήμαρχο;

Αυτά αγαπητοί συνάδελφοι, είναι πρακτικές και αντιλήψεις  του χθες.

Θα δίναμε στον κ.Καραμέρο το άλλοθι της άγνοιας της αυτοδιοικητικής φιλοσοφίας, ως ξένο σώμα προς αυτή.

Ίσως και του ιλίγγου που προκαλεί πολλές φορές η αλαζονεία της εξουσίας, εάν η συμπεριφορά αυτή, της προσπάθειας δηλαδή απαξίωσης των συναδέλφων Δημάρχων, δεν συνοδεύετο από ένα απαράδεκτο λαϊκισμό με τα αναφερόμενα περί «κουτάλας» και «πάρτυ» που θίγει ολόκληρη την Αυτοδιοίκηση.

Μία λάσπη που μας αγγίζει όλους.

Τους αιρετούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης Όσους θήτευσαν ή θητεύουν ακόμα σ’αυτή.

Αφού ακουμπά στην εύλογη ευαισθησία της κοινής γνώμης για πάταξη της διαφθοράς, αλλά και στην εδραιωμένη αντίληψη (που τροφοδοτείται από τέτοιες συμπεριφορές ) ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους μας, ότι η Αυτοδιοίκηση στο σύνολο της, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, δεν έδωσε μάχες όλ’αυτά τα χρόνια για να καθιερωθεί η Αιρετή Περιφέρεια, με την σημαντική μάλιστα αρμοδιότητα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ, για να υποκαταστήσει το ΚΡΑΤΟΣ “αφέντη” της Αυτοδιοίκησης.

Πρέπει να γίνει σαφές, ότι οι Δήμοι και Περιφέρειες, είναι διακριτοί θεσμοί των οποίων οι αιρετοί έχουν την ίδια νομιμοποιητική βάση, τους Δημότες τους.

Επομένως οφείλεται ο πρέπον αλληλοσεβασμός. Είναι θέμα σεβασμού της ίδιας της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.

Όπως είναι σαφές το ότι ο λαϊκισμός, η ισοπέδωση, η λασπολογία, είναι φαινόμενα μεταξύ άλλων που οδήγησαν αυτή τη χώρα, σε αυτό το χάλι της γενικότερης απαξίωσης θεσμών και προσώπων.

Πρέπει να ενημερώσει κάποιος τον κ.Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα, ότι οι κάτοικοι των «πλούσιων Δήμων του Βόρειου Τομέα», όπως υστερόβουλα προσπαθεί να διαχωρίσει από τους άλλους Δήμους, δεν είναι όλοι πλούσιοι.

Υπάρχει κόσμος που υποφέρει από την κρίση, είτε έτυχε να μένει στο Μαρούσι, είτε στου Παπάγου, είτε στην Πεντέλη.

Ως εκ τούτου, είναι άστοχοι και τουλάχιστον εκ του πονηρού οι λαϊκίστικοι αυτοί διαχωρισμοί του.

Καλούμε την κα.Περιφερειάρχη,

Να πάρει σαφή θέση στο μείζον αυτό θέμα.

Να διαχωρίσει τη θέση της και να εγκαλέσει τον συνεργάτη της στην τάξη!

 

Μοιραστείτε το !