Όχι στην προικοδότηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας με 45 εκ. €

Όχι στην προικοδότηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας με 45 εκ. €

Όχι στην προικοδότηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας με 45 εκ. € λέει ο Γιάννης Σγουρός – Ζητά έργα και παρεμβάσεις ουσίας

Την εγγραφή ποσού «μαμούθ» ύψους 45 εκ. € από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής στον κωδικό της υπό σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφέρειας, κατήγγειλε η παράταξη «Αττική» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εξέφρασε τις αμφιβολίες της για την αποτελεσματικότητα της αναπτυξιακής εταιρείας και έκανε λόγο για μεθόδους αδιαφάνειας στη διαχείριση του αποθεματικού της Περιφέρειας.

Η παράταξη «Αττική», αντιπρότεινε αυτό το ποσό να διατεθεί για την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των εκροών του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυτάλλειας προκειμένου χρησιμοποιηθεί  για την άρδευση των Δήμων Σαλαμίνας, Δραπετσώνας, Πειραιά, Φαλήρου, Ελληνικού, Κερατσινίου, Περάματος, καθώς επίσης του Όρους Αιγάλεω, Ποικίλου Όρος, Πάρκο Τρίτση, Θριασίου κλπ. Έργο ιδιαίτερα σημαντικό για το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σγουρός είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρείας,  καθώς είχε επισημάνει ότι συνιστά παρωχημένη πρακτική, η οποία όπως έχει διαχρονικά αποδειχθεί χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει  πελατειακούς σκοπούς.

Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συζητήθηκε ο Απολογισμός του έτους 2014. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απολογισμού το αποθεματικό διαμορφώθηκε στο ύψος των 330 εκ. €.

Ο Γιάννης Σγουρός  τόνισε ότι το αποθεματικό δημιουργήθηκε μέσα από τη συνετή και χρηστή οικονομική διαχείριση της περιόδου 2003-2014 και αποτελεί εχέγγυο οικονομικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης για την Αττική.

Επεσήμανε επίσης ότι εάν όλοι οι φορείς του δημοσίου, εάν όλα τα υπουργεία και τα νομικά τους πρόσωπα, εάν όλοι οι ΟΤΑ, επεδείκνυαν τα οικονομικά αποτελέσματα της Περιφέρειας Αττικής και της Νομαρχίας Αθηνών των προηγούμενων 12 ετών, τότε δεν θα μιλούσαμε σήμερα για κρίση, αλλά για μια ακμάζουσα οικονομία και για μια χώρα που θα ευημερούσαν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί.

*Η ομιλία του κ. Σγουρού για τον Απολογισμό του 2014

Μοιραστείτε το !