Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός που εκθέτει την Περιφέρεια Αττικής

Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός που εκθέτει την Περιφέρεια Αττικής

Ανεπανόρθωτα εκτέθηκε κατά τη σημερινή παρουσία της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή των Περιφερειών της Βουλής η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με το αναρτηθέν πρόγραμμα, η κα Δούρου θα παρουσίαζε στους Βουλευτές το Στρατηγικό της Σχεδιασμό για την Περιφέρεια Αττικής για την περίοδο 2015-2019.

Έκπληκτοι οι Βουλευτές άκουσαν αντί σχεδιασμού την κα Δούρου να το ρίχνει στον … απολογισμό, αυτό-εκθειαζόμενη για όσα (δεν) έχει πετύχει στα δυο χρόνια της θητείας της.

Αφού λοιπόν κατά τα ειωθότα είπε ότι αν και παρέλαβε «καμένη γη» όλα πλέον πάνε ρολόι και αφού οικειοποιήθηκε ό,τι είχαμε κάνει εμείς, για την ανάπτυξη, για την απορρόφηση πόρων, για το ΕΣΠΑ έκλεισε την τοποθέτησή της, χωρίς να μιλήσει καθόλου γι’ αυτό για το οποίο εκλήθη.

Η αιτία βεβαίως δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο 5ετής Επιχειρησιακός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά.

Αν και θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πρώτο ακόμη στάδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Έπονται σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση το Επιχειρησιακό Σχέδιο, το Πενταετές Πρόγραμμα Δράσεων και Οικονομικό Πρόγραμμα, οι Δείκτες Παρακολούθησης και Αξιολόγησης.

Έχουμε δηλαδή δρόμο ακόμα.

Ίσως εάν το Υπουργείο Εσωτερικών τροποποιήσει τον καταστατικό χάρτη των αιρετών και κάνει από 5ετή, 10ετή τη θητεία των αυτοδιοικητικών τότε η κα Δούρου να προλάβει να ολοκληρώσει το Σχεδιασμό της…

«Η Περιφέρεια Αττικής πορεύεται χωρίς μακροπρόθεσμο σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πυξίδα αλλά με τη λογική του όσα πάνε και όσα έρθουν. Είναι ανάγκη να εκπονηθεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός γιατί όσο ο χρόνος περνά ανεκμετάλλευτος, χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης για την Αττική και τους πολίτες της», δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Σγουρός.

Μοιραστείτε το !