Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για το θέμα, ζητά από το Υπουργείο Ανάπτυξης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, κάνοντας λόγο για πρόχειρη και αποσπασματική αντιμετώπιση από την κυβέρνηση.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός, «το ζήτημα της λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών, είναι εξαιρετικά σοβαρό για να αντιμετωπίζεται με τόσο πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, όπως επιχειρεί η Κυβέρνηση. Καλώ το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, να αποσύρει άμεσα το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει ένας ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Υπουργείου, της Περιφέρειας, των Δήμων, του Δ.Σ. του Οργανισμού και των εργαζομένων σε αυτόν, των επαγγελματιών πωλητών και των παραγωγών-αγροτών».

Παράλληλα, επεσήμανε: «ουδέποτε ζήτησα τη διάλυση του Οργανισμού και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια, με τη μορφή απλής Διεύθυνσης. Από την πρώτη στιγμή και με την παρουσία μου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, εκείνο που πρότεινα και επιμένω σε αυτό, είναι μία καθαρή λύση. Δηλαδή, είτε την εποπτεία του Οργανισμού να την έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης, είτε αυτή η εποπτεία να μεταφερθεί εξ’ ολοκλήρου και χωρίς αστερίσκους, στην Περιφέρεια».

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Σγουρός «το αρμόδιο Υπουργείο εδώ και τρία χρόνια αρνείται να αποδεχθεί αυτή την ξεκάθαρη λύση που προτείνουμε. Μια λύση που υπάρχει και στο νόμο του Καλλικράτη, και παρόλα αυτά, με τρεις αποσπασματικές και επιπόλαιες νομοθετικές τροπολογίες, αρνούνται να εφαρμόσουν. Οι Λαϊκές Αγορές πράγματι χρειάζονται εκσυγχρονισμό και καλύτερες συνθήκες λειτουργίας. Πράγματι χρειάζονται περισσότερο ανταγωνισμό και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές. Όμως όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αιφνιδιαστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες και τροπολογίες. Γίνονται με διάλογο και συνεννόηση. Προτάσεις υπάρχουν. Καλώ το Υπουργείο να τις ακούσει».

Μοιραστείτε το !