Με αναπτυξιακή εταιρεία … αναζητούν τώρα τρόπους να καταναλώσουν το αποθεματικό της Περιφέρειας

Με αναπτυξιακή εταιρεία … αναζητούν τώρα τρόπους να καταναλώσουν το αποθεματικό της Περιφέρειας

–   Με αναπτυξιακή εταιρεία … αναζητούν τώρα τρόπους να καταναλώσουν το αποθεματικό της Περιφέρειας

–  Για παρωχημένες πρακτικές και λάθη επί λαθών έκανε λόγο ο Γ. Σγουρός

 Προεκλογικό πυροτέχνημα αποδείχθηκε το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»

Χρόνια πίσω γυρίζει την Περιφέρεια Αττικής η πρωτοφανής απόφαση της «πρώτη φορά αριστερά» διοίκησής της, να προχωρήσει στην ίδρυση Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας, με στόχο όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εισήγηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη οικονομικών, τη σταδιακή αξιοποίηση των συσσωρευμένων ταμειακών διαθεσίμων της περιφέρειας Αττικής.

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» Γιάννης Σγουρός κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η διάθεση ποσού έως 20.000 € προκειμένου να εκπονηθεί οικονομοτεχνική μελέτη για την ίδρυσή της.

Ο κ. Σγουρός, που πρότεινε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος, τόνισε ότι η σύσταση εταιρείας για την υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδιασμού δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητη και πλέον ο κίνδυνος να κατασπαταληθεί το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής σε δαπάνες ανούσιες και αδιάφορες για τους πολίτες της Αττικής είναι πιο ορατός παρά ποτέ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η σύσταση αναπτυξιακής ανώνυμης εταιρείας συνιστά παρωχημένη πρακτική, που η διαδρομή του χρόνου έχει αποδείξει ότι καταλήγει να χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσει άλλους, πελατειακού χαρακτήρα, σκοπούς.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε στη θητεία του, τόσο ως Νομάρχης Αθηνών, όσο ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Αττικής δεν προσέφυγε ποτέ σε τέτοιες λύσεις, αλλά στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του δυναμικού της Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η συντριπτική πλειονότητα της αντιπολίτευσης των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου καταψήφισαν την πρόταση της διοίκησης της περιφέρειας.

Προεκλογικό πυροτέχνημα το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»

Την ίδια στιγμή με αποτυχία έχει μέχρι σήμερα στεφθεί το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» της νέας διοίκησης της Περιφέρειας.

Όπως ενημέρωσε χθες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης οι ωφελούμενοι του προγράμματος που θα ανέρχονταν σε 10.000 στον αριθμό σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, κατέληξαν σε μόλις … 98, ενώ η Περιφέρεια μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η διοίκηση της Περιφέρειας επιβεβαιώνουν τις ενστάσεις, που είχε έγκαιρα διατυπώσει η παράταξη «Αττική», ότι δηλαδή :

α) το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν επέτρεπε την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων από τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης,

β) ήταν ένα πρόγραμμα η υλοποίηση του οποίου επισπεύσθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου και του κόμματος της κας Δούρου και όχι τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών

Εν τέλει όμως εκτέθηκε, τόσο η κα Δούρου, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που σε επίσκεψή του στην Περιφέρεια Αττικής τον Δεκέμβριο του 2014 μιλούσε για 10.000 ωφελούμενους …

Μοιραστείτε το !