Κλείνουν μία μία οι ανεξέλεγκτες χωματερές

Κλείνουν μία μία οι ανεξέλεγκτες χωματερές

Την ανάγκη να γυρίσει σελίδα η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Αττική και να αποκατασταθεί η περιβαλλοντική ισορροπία στη Δυτική Αττική επεσήμανε από τον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) Μεγάρων που βρέθηκε σήμερα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στους διαγωνισμούς αποκατάστασης 11 ΧΑΔΑ στην Αττική και στα νησιά που υλοποιεί ο ΕΔΣΝΑ με χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια, προϋπολογισμού 21,8 εκ. ευρώ, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μια ανοικτή πληγή για το περιβάλλον της Αττικής.

Με τους διαγωνισμούς αποφεύχθηκε ο κίνδυνος επιβολής προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εκ νέου παραπομπή της χώρας μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

«Ό,τι δεν έγινε 25 χρόνια με ευθύνη του κεντρικού κράτους η Περιφέρεια το προχώρησε άμεσα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγους μήνες από τότε που μας δόθηκε η αρμοδιότητα. Δίνουμε επιτέλους τέλος στο φαύλο καθεστώς που υποβάθμιζε το περιβάλλον. Δίνουμε τέλος με λύσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των πολιτών. Η Αττική δεν αντέχει άλλες ολιγωρίες ούτε πειραματισμούς», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

Μοιραστείτε το !