Ξεκινά η κατασκευή της Β’ Φάσης του δικτύου αποχέτευσης Μαρκόπουλου

Ξεκινά η κατασκευή της Β’ Φάσης του δικτύου αποχέτευσης Μαρκόπουλου

Στην κατάργηση χιλιάδων βόθρων στην περιοχή του Μαρκόπουλου θα οδηγήσει η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων. Το έργο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο, καλύπτει το 80{e17a9b61b549120beb46f5cbc80195929c5eb32cd62721f0957c37b13b33fb97} των κατοικιών της περιοχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να μην επιβληθούν στη χώρα μας, ευρωπαϊκά πρόστιμα που φτάνουν τα 47.500 ευρώ την ημέρα.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γιάννη Σγουρού στο ΚΕΛ Κρωπίας
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γιάννη Σγουρού στο ΚΕΛ Κορωπίου

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός βρέθηκε το πρωί στα τέσσερα εργοτάξια του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κορωπίου και στη συνέχεια στο ΚΕΛ Μαρκοπούλου. Με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής της Β’ φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, ο Γιάννης Σγουρός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη στο Δημαρχείο της περιοχής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Σγουρός ανέφερε: «Πιστοί στις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις μας να προσπαθήσουμε να απαλλάξουμε την Ανατολική Αττική και τους κατοίκους της από την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων βόθρων, είμαστε σήμερα εδώ σε μία συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση, προκειμένου να σηματοδοτηθεί με αυτόν τον τρόπο η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της Β’ Φάσης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο Μαρκοπούλου. Το έργο αυτό σε συνδυασμό με το ΚΕΛ Κορωπίου – Παιανίας θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των λυμάτων της περιοχής. Σε συνάρτηση με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του, το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μαρκόπουλο σταδιακά θα αυξήσει τη δυναμικότητά του αρχικά στους 40.000 και εν συνεχεία στους 80.000 κατοίκους, ώστε να καλύψει και την περιοχή του Πόρτο Ράφτη».

«Έχουμε θέληση, όραμα, ολοκληρωμένο σχέδιο»

Παράλληλα τόνισε: «Έχουμε και θέληση και όραμα και ολοκληρωμένο σχέδιο. Δεν φοβόμαστε ενώπιόν σας σήμερα να αναλάβουμε τη δέσμευση ότι μέχρι το τέλος της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου δεν θα υπάρχει κανένας βόθρος σε κανέναν μεγάλο οικισμό της Ανατολικής Αττικής. Ήδη, προγραμματίζουμε την ένταξη της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μαραθώνα και ελπίζουμε να ακολουθήσουν τα Κέντρα Αρτέμιδας – Ραφήνας και το έργο αποχέτευσης στο Πόρτο Ράφτη. Το μόνο που ζητάμε από όλους τους φορείς είναι κατανόηση και συνεργασία, χωρίς τοπικισμούς και ακραίες αντιδράσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, μόνο με έργο».

ο Γιάννης Σγουρός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη στο Δημαρχείο της περιοχής.
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Μεθενίτη, στο Δημαρχείο της περιοχής.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης τόνισε ότι αποτελεί όνειρο 50 ετών για τους κατοίκους της περιοχής, δεσμεύτηκε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε ένα χρόνο και υπενθύμισε τη δέσμευση της αναδόχου εταιρείας ότι θα απασχολήσει ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας που υπάρχει στην περιοχή.

«Είχαμε μια σταθερή και ειλικρινή συνεργασία τα τελευταία τρία χρόνια, η οποία παρά τις εντάσεις, ακριβώς γιατί ήταν ειλικρινής, κατέληξε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα με σειρά σημαντικών έργων που είχε ανάγκη η περιοχή και οι κάτοικοί της», τόνισε αναφερόμενος στον Περιφερειάρχη Αττικής και επανέλαβε: «η στήριξή μας στον κ. Σγουρό είναι δεδομένη και ανοιχτή. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα και είμαστε βέβαιοι ότι η επιτυχημένη συνεργασία μας θα συνεχιστεί και την επόμενη θητεία».

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Γιάννη Σγουρού στα ΚΕΛ Κορωπίου και Μαρκοπούλου

Μοιραστείτε το !