Γ. Σγουρός στο ραδιόφωνο του Σκάι: Ήρθε η ώρα η Περιφέρεια Αττικής να διοικηθεί αποτελεσματικά

Γ. Σγουρός στο ραδιόφωνο του Σκάι: Ήρθε η ώρα η Περιφέρεια Αττικής να διοικηθεί αποτελεσματικά

Στο ραδιόφωνο του Σκάι και στην πρωινή εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Σγουρός ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών από την πρώτη Κυριακή για να διοικηθεί η Περιφέρεια αποτελεσματικά, να γίνουν βήματα προς τα εμπρός και να δοθεί ένα τέλος στην υστέρηση και στην οπισθοδρόμηση.

Ο Γ. Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων:

  • Παραδώσαμε έναν οργανισμό που λειτουργούσε στην εντέλεια, με σωστή διοίκηση και οικονομική διαχείριση, χωρίς χρέη και με αποθεματικό 350 εκ. € κωδικοποιημένο σε έργα. Η σημερινή διοίκηση παραδίδει έναν οργανισμό με υποθηκευμένα όλα τα έσοδα για τα επόμενα χρόνια.
  • Πρέπει να τρέξουμε τη μηχανή να αυξήσουμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ που σήμερα είναι στο 25% ενώ κρίσιμοι άξονες για την επιχειρηματικότητα είναι από 0% έως 10 % για να βοηθήσουμε τους νέους και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Ξέρουμε τον τρόπο, είχαμε αυξήσει την απορροφητικότητα την περίοδο 2007-2013 κατά 400%
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο καθρέφτης της αποτυχίας της κας Δούρου. Ακύρωσε κάθε πρόοδο για ιδεοληψίες και στα 5 χρόνια δεν έκανε ούτε ένα έργο. Υστέρηση υπάρχει και στα έργα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων. Το εμβληματικό έργο του ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας έχει ξεφύγει από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα κατά πολύ, ενώ δεν έχει προχωρήσει η σύνδεση περιοχών στη Δυτική Αττική με το Θριάσιο και πληρώνουμε πρόστιμα.
  • Όταν ασκούσα διοίκηση τόσο ως Νομάρχης όσο και ως Περιφερειάρχης ήμουν σε συνεχή κόντρα με την κάθε Κυβέρνηση, για τις συνεχείς περικοπές, για το θεσμικό πλαίσιο κλπ. Δεν μπορεί να εξαρτάς την πολιτική σου από το πιο κόμμα είναι κάθε φορά πάνω. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων.
  • Το έργο του Φαληρικού Όρμου το καταψήφισε η Παράταξη της κας Δούρου το 2013 και το 2015 το προχώρησε. Από την επαναστατική παντιέρα πήγαμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Δεν υπάρχει όμως ολοκληρωμένο πλάνο. Για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση θέλει άλλα 100 εκ. €. Υπάρχει και το κόστος συντήρησης. Που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά με τις υπερδεσμεύσεις που έχει κάνει;

Μοιραστείτε το !