Γ. Σγουρός: “Αντιδημοκρατικές οι σημερινές μεθοδεύσεις”

Γ. Σγουρός: “Αντιδημοκρατικές οι σημερινές μεθοδεύσεις”

Προσπάθεια να σταματήσει η λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής επιχείρησε η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η επικεφαλής της παράταξης Ερμίνα Κυπριανίδου, παίρνοντας το λόγο και ισχυριζόμενη ότι εκπροσωπεί (!) την παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» της κ. Δούρου, ζήτησε να μη συζητηθούν τα θέματα του σημερινού Συμβουλίου, που αφορούσαν συνάψεις και εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων για έργα σε Δήμους της Αττικής, με το πρωτοφανές σκεπτικό ότι είναι πάρα πολλά τα θέματα που θα συζητηθούν και αποχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός με αφορμή την ενέργεια αυτή δήλωσε:

«Είναι πρωτάκουστο μια παράταξη που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών να θέλει να παύσει τη διοίκηση και τη λειτουργία της Περιφέρειας πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Είναι επίσης πρωτοφανές μια παράταξη που δεν έχει εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών να “μπαίνει απ’ το παράθυρο” στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να απαιτεί να σταματήσει τη λειτουργία του.

Είναι ασέβεια προς τους πολίτες αλλά και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Όσοι θεωρούν την Περιφέρεια Αττικής ως “λάφυρο” για τις κομματικές τους επιδιώξεις ας περιμένουν τουλάχιστον την κρίση των πολιτών της.
Σύμφωνα με το νόμο άλλωστε η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει την 31η Αυγούστου 2014 και φυσικά πουθενά δεν αναφέρει ότι η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να σταματήσει τη λειτουργία της.

Ας αποφασίσουν επιτέλους για τί θα μας κατηγορούν: για απραξία ή για αυξημένη δραστηριότητα»;

Μοιραστείτε το !