Γ. Σγουρός: Μπερδεύετε την κομματική ταυτότητα με την αυτοδιοικητική ιδιότητα

Γ. Σγουρός: Μπερδεύετε την κομματική ταυτότητα με την αυτοδιοικητική ιδιότητα

Γ. Σγουρός προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή την αξιολόγηση των δομών : Μπερδεύετε την κομματική ταυτότητα με την αυτοδιοικητική ιδιότητα

 

Να πάψει να μπερδεύει την κομματική ταυτότητα με την αυτοδιοικητική ιδιότητα κάλεσε τη νέα περιφερειακή αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» Γιάννης Σγουρός κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αφορμή για την τοποθέτηση του κ. Σγουρού στάθηκε η στείρα αρνητική θέση που τήρησε η διοίκηση της Περιφέρειας στο θέμα της αξιολόγησης των δομών των Περιφερειών.

Ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι το μέτρο της αξιολόγησης είναι ένα αυτονόητο και απαραίτητο εργαλείο για τη λειτουργία του δημοσίου τομέα εξέφρασε δε τη διαφωνία του όταν επισείεται ως μέσο τιμωρίας και όχι ως εργαλείο βελτίωσης.

Τόνισε ότι η αξιολόγηση πρέπει να είναι συνεχής και να αποσκοπεί στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και στην αποτελεσματικότερη άσκηση πολιτικής για το κοινό καλό.

Στην παρέμβασή του ο κ. Σγουρός κάλεσε τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας να αφήσει τις ανούσιες αντιπαραθέσεις και τις αντιπολιτευτικές κορώνες και να εισάγει το συντομότερο δυνατό προς ψήφιση το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας όπως είχε παρουσιαστεί από τον ίδιο τον Φεβρουάριο του 2014, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία της Περιφέρειας.

Ο νέος Οργανισμός βασίζεται  σε τεκμηριωμένη και κοστολογημένη μελέτη οργάνωσης των υπηρεσιών. Ήταν αποτέλεσμα μίας μακράς διαδικασίας διαλόγου, μελέτης,  προεργασίας και προβληματισμού με υπηρεσιακούς παράγοντες, την πολιτική ηγεσία του φορέα και όλες τις παρατάξεις, αλλά και το Σύλλογο των Εργαζομένων.

Μοιραστείτε το !