Έργο “ανάσα” για το κυκλοφοριακό στη Δυτική Αθήνα

Έργο “ανάσα” για το κυκλοφοριακό στη Δυτική Αθήνα

Το πράσινο φως για την υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου που θα συμβάλλει στην άμεση σύνδεση της Δυτικής Αθήνας με την Αττική Οδό και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής, δίνει η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής για τη διάνοιξη της Λ. Θηβών, μήκους 1,7 χιλιομέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 7,3 εκ. ευρώ. 

Η εικόνα της περιοχής αλλάζει διαρκώς , καθώς τα τελευταία 3,5 χρόνια έχουν παραδοθεί 12 συνολικά έργα, κόστους 43,3 εκ. ευρώ.

Τη σύμβαση κατασκευής για το έργο της Διάνοιξης της Λεωφόρου Θηβών από την Οδό Αγίου Νικολάου στο Ίλιον έως τη Λεωφόρο Φυλής στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δήμο Ιλίου.

Το έργο, η χρηματοδότηση του οποίου προέρχεται από το ΕΣΠΑ, πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Με τη σωστή διαχείριση των πόρων μας και τη δημιουργία αποθεματικού ύψους 313 εκ. ευρώ μπορούμε και χρηματοδοτούμε έργα των Δήμων της Αττικής που δεν είναι επιλέξιμα από το ΕΣΠΑ. Τα λεφτά της Περιφέρειας Αττικής πιάνουν τόπο. Και αυτό γίνεται σε ολόκληρη την Αττική χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς».

«Έξω» οι διαμάχες της κεντρικής πολιτικής σκηνής από την Αυτοδιοίκηση

Παράλληλα, επανέλαβε ότι είναι λάθος οι διαμάχες της κεντρικής πολιτικής σκηνής να μεταφέρονται στην αυτοδιοίκηση, λέγοντας «έχω την πολιτική μου ταυτότητα, δεν έδωσα ποτέ όμως κανένα δικαίωμα. Κάποιοι πρέπει να μάθουν ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και να μην ασκούν κριτική επί παντός επιστητού».

Ο Γιάννης Σγουρός δεν παρέλειψε να δώσει ευχές από καρδιάς για καλή επιτυχία στον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκος Ζενέτο.

Κυκλοφοριακή αποφόρτιση και αναβάθμιση

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η διάνοιξη της Λ. Θηβών είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα ενώσουν τη Δυτική Αθήνα με την Αττική Οδό, θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση της πόλης μας και στην αναβάθμισή της» και πρόσθεσε: «Είναι πολλά τα έργα που έχουν γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Αυτό που δεν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει ευθέως, αφού δεν της το επιτρέπει ο Νόμος, δηλαδή κοινωνική πολιτική, το κάνει άριστα με έμμεσο τρόπο. Με τα έργα μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε πόρους και να τους διαθέσουμε εμείς σε δράσεις κοινωνικής πολιτικής».

Ο Δήμαρχος Ιλίου ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο στον Γιάννη Σγουρό και τόνισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξουμε για αυτά που κάνει στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους της Αττικής χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς. Η υποψηφιότητα σας, κ. Σγουρέ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί δεν έχει κομματικές επιρροές».

Στη συνέχεια Περιφερειάρχης και Δήμαρχος παρέστησαν σε ημερίδα του Δήμου Ιλίου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, όπου απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ αμέσως μετά περιόδευσαν σε λαϊκή αγορά όπου συνομίλησαν με πολίτες και επιθεώρησαν την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.

Στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Κ. Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κ. Καράμπελας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Στ. Μαριδάκης, Ιωαν. Πανταλάκη – Ανδριανοπούλου, Β. Γιαννακάκος, καθώς επίσης Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακά στελέχη.

Μοιραστείτε το !