Επιστολή στo ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”

Επιστολή στo ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”

Τις επιστολές που είχε στείλει στον Πρωθυπουργό, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με τις οποίες περιέγραφε την τραγική οικονομική κατάσταση του ΕΔΣΝΑ την περίοδο 2012-2014, δημοσιοποίησε ο Γιάννης Σγουρός.

Οι επιστολές εστάλησαν στο Δ/ντή του ραδιοφωνικού σταθμού «στο Κόκκινο» κ. Κώστα Αρβανίτη που σε εκπομπή του με μοναδικό καλεσμένο  τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Καραμέρο (φαίνεται δεν υπήρχε χώρος και χρόνος να ακουστεί και η άλλη άποψη) αναφέρθηκαν στο δήθεν «σκάνδαλο» της πρόκλησης τόκων υπερημερίας στον ΕΔΣΝΑ που κατήγγειλε η Περιφέρεια Αττικής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον κ. Αρβανίτη :

«Κε Δ/ντά,

Την περασμένη εβδομάδα (1/10/2015) απασχόλησε την εκπομπή σας το δήθεν «σκάνδαλο», που ανέδειξε η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την πρόκληση τόκων υπερημερίας στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής.

Καλεσμένος της εκπομπής σας προκειμένου να παρουσιάσει τα αποκαλυπτικά «γεγονότα» ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος.

Στο διάλογο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ σας, ούτε λίγο ούτε πολύ εμφανίστηκε ότι η προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ της οποίας ως Περιφερειάρχης Αττικής ήμουν επικεφαλής, με ευθύνη της ή με την ανοχή της, συστηματικά ΔΕΝ πλήρωνε τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να επωφελείται ο ιδιώτης, ο οποίος έτσι μελλοντικά μέσω των τόκων εξασφάλιζε πολύ περισσότερα χρήματα από τη νόμιμη αμοιβή του.

Καλύτερα και από τράπεζα όπως σχολιάσατε με βεβαιότητα και εσείς ο ίδιος… που προλάβατε μέσα στη διάρκεια της ολιγόλεπτης συζήτησης να απαγγείλετε κατηγορίες, να δικάσετε και να καταδικάσετε, ερήμην ασφαλώς των … κατηγορουμένων…

Έλα μου όμως που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και ευτυχώς που υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ειδικότερα και επιγραμματικά όπως αναφέραμε στην από 29-9-2015 ανακοίνωσή μας που επιδεικτικά αγνοήσατε :

  • Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ (αρχές 2012 και ουσιαστικά από τον Ιούνιο 2012), ο φορέας βρισκόταν σε πλήρη διάλυση, λειτουργική και οικονομική.
  • Τα χρέη ξεπερνούσαν τα 70 εκ. € και οι αγωγές ανέρχονταν σε δεκάδες εκ. €.
  • Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΕΔΣΝΑ ήταν όλοι δεσμευμένοι εξαιτίας κατασχέσεων, ενώ δεν είχε προβλεφθεί νομοθετικά τρόπος ώστε να εισπράττονται τα έσοδα του φορέα.
  • Οι ανεξόφλητες οφειλές έφθαναν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε βάθος 4 χρόνων!!!
  • Λόγω της δραματικής οικονομικής κατάστασης προσφύγαμε άμεσα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περιγράφοντας την κατάσταση και ζητώντας να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος για τα αίτια που οδήγησαν τον φορέα στο χείλος της χρεοκοπίας.
  • Σταδιακά το χάσμα των χρεών άρχισε να γεφυρώνεται και εν τέλει τον Αύγουστο του 2014, ο ΕΔΣΝΑ παραδόθηκε πλεονασματικός, αφού είχε υπαχθεί με πολύ κόπο στη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
  • Είχε προηγηθεί αυστηρός έλεγχος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και απόφαση ένταξης της Ελλ. Στατιστικής Αρχής.

Κε Διευθυντά,

Εάν στο ραδιοσταθμό σας ενδιαφέρεστε για την αναζήτηση και ανάδειξη της αλήθειας, εάν πραγματικά ενδιαφέρεστε για την αμερόληπτη ενημέρωση των ακροατών σας και όχι για την προπαγανδιστική, τυφλή και μονομερή προώθηση των θέσεων της περιφερειακής αρχής, γιατί έτσι επιτάσσει η κομματική γραμμή, τότε θα μελετήσετε και θα βρείτε πολύ χρήσιμα τα ενδεικτικά της υπόθεσης, έγγραφα που σας επισυνάπτουμε.

Έγγραφα που αποδεικνύουν όλα όσα γράφουμε και αναδεικνύουν το μέγεθος του ατοπήματος, στο οποίο περιέπεσε η νυν περιφερειακή αρχή που ανακάλυψε έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ότι στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, ο χρεοκοπημένος ΕΔΣΝΑ είχε … χρέη.

Κλείνοντας δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη αγανάκτηση, την απογοήτευση και την οργή μας για την περισσή και ανήθικη ευκολία με την οποία εκτοξεύονται τέτοιου είδους κατηγορίες και ρίπτονται στην πυρά της «λαμογιολογίας» πρόσωπα και υπολήψεις.

Αναμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον αυτής από εσάς τον ίδιο προσωπικά».

Επιστολή σε Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Επιστολή στην Εισαγγελία

Επιστολή στον Πρωθυπουργό

Επιστολή – παραίτησης στον Πρωθυπουργό

Μοιραστείτε το !