Επιστολή σε Ευκλ. Τσακαλώτο και Αλ. Χαρίτση: «Η Περιφέρεια Αττικής οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο»

Επιστολή σε Ευκλ. Τσακαλώτο και Αλ. Χαρίτση: «Η Περιφέρεια Αττικής οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο»

Επιστολή – έκκληση προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, απέστειλε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αττική» Γιάννης Σγουρός, προειδοποιώντας για το τραγικό οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο οδηγείται με βεβαιότητα η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι, «όπως επιβεβαιώθηκε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, οι δεσμεύσεις πόρων της Περιφέρειας, υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες του φορέα, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιο ότι θα οδηγείται σε τραγικό οικονομικό αδιέξοδο».

Ο Γιάννης Σγουρός απευθύνει έκκληση προς τους δύο Υπουργούς, προκειμένου όπως αναφέρει, «να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, που θα προλάβουν ένα οικονομικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών, που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της χρεοκοπίας, στην οποία οδηγείται η Περιφέρεια».

Συνολικά, όπως προκύπτει από την παράθεση των οικονομικών δεδομένων που περιέχονται στην επιστολή, οι οικονομικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το αποθεματικό ανέρχεται στα 320 εκ. € και τα έσοδα από το ΠΔΕ βαίνουν μειούμενα.

 

Συνημμένα: Η επιστολή του Γ. Σγουρού προς τους Υπουργούς Οικονομικών & Εσωτερικών

Μοιραστείτε το !