Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 300 εκ. ευρώ

Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 300 εκ. ευρώ

Την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι με το νέο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια θα είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Γιάννης Σγουρός συζήτησε όλα τα θέματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους βιοτέχνες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Όπως ενημέρωσε τα μέλη των Επιμελητηρίων, στο νέο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Αττικής θα είναι δίπλα στους επαγγελματίες, αφού προβλέπεται ένα ποσό ύψους 300 εκ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, ενώ συμπλήρωσε ότι το τρέχον πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 230 εκ. ευρώ, βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την εκταμίευση των χρημάτων προς τις επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε: «Είναι χαρά που επισκέφθηκε το Επιμελητήριο ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γιάννης Σγουρός, άνθρωπος με τον οποίο είχαμε μια άριστη συνεργασία τα τελευταία 3,5 χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι την ίδια αρμονική συνεργασία θα έχουμε και στο μέλλον εφόσον τον επιλέξει ο Αττικός λαός, με γνώμονα πάντα την επίλυση των προβλημάτων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Προσβλέπουμε ιδιαίτερα στη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεμάτων που λόγω της προεκλογικής περιόδου έχουν «παγώσει».

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης δήλωσε: «Στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής λόγω της άψογης μέχρι τώρα συνεργασίας μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός τόνισε: «Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται στήριξη, ειδικά αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πλήττονται και η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Η Αττική με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσει την ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει προβλήματα υποδομών που χρονίζουν. Αυτήν την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Η αξιοπιστία μας και τα αποτελέσματα της διαχείρισής μας μέχρι σήμερα, εγγυώνται ότι θα υπάρξει βελτίωση και σε αυτόν τον τομέα, που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η Αττική».

Μοιραστείτε το !