«Έφυγε» ο Γιώργος Καστρινάκης

«Έφυγε» ο Γιώργος Καστρινάκης

Έφυγε από κοντά μας ο μαχητής της ζωής και της δημοσιογραφίας και ένας από τους πρωτοπόρους των αγώνων των ατόμων με αναπηρία, ο Γιώργος Καστρινάκης.

Με αφορμή την απώλειά του ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Ο Γιώργος Καστρινάκης μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως οι αγώνες, η διαδρομή του, ο ανεπανάληπτος αλτρουισμός του, θα μας συντροφεύουν για πάντα. Το ίδιο και η αξιοπρέπεια, με την οποία διάβαινε τον προσωπικό του Γολγοθά. Με τις άοκνες προσπάθειές του άνοιξε τα μάτια στην Πολιτεία για τα άτομα με αναπηρία και έδειξε τον δρόμο για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Η απώλεια του είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει για όσους τον γνωρίζαμε από κοντά πραγματικά δυσαναπλήρωτο. Στην γυναίκα, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννημένος το 1956 στο χωριό Στύλος του Ν. Χανίων αποτελούσε εδώ και δεκαετίες έναν από τους ακούραστους πρωτεργάτες των αγώνων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και ο ίδιος υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.

Διακεκριμένος δημοσιογράφος και δη αθλητικογράφος υπήρξε πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών» και συνιδρυτής του τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των πολιτών με αναπηρία, της ΕΣΑΜΕΑ. Είχε μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση α’ και β΄βαθμού.

Το βιβλίο που εξέδωσε το 1989 υπό τον τίτλο «Θέλω να ζήσω» με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου και τη δωρεά ιστών και οργάνων πραγματοποίησε 19 εκδόσεις, με συνολικό τιράζ 62.000 αντίτυπα.

Μοιραστείτε το !