Δήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Δεν γνωρίζω το σκοπό της δήλωσης της εκπροσώπου του ΔΝΤ κ Κριστίν Λαγκάρντ που έγινε κατά την διάρκεια  των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», στο Άσπεν του Κολοράντο και αφορά  την επαναφορά του ζητήματος της μόνιμης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.
Μένοντας στο καθαρά αθλητικό μέρος το οποίο υπηρετώ επί σειρά ετών θα επαναλάβω τη προσωπική μου θέση που είχα διατυπώσει και κατά το παρελθόν.

Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες, όπως αναγεννήθηκαν από τον Δημήτριο  Βικέλα και τον Πιέρ ντε Κουμπερτέν στηρίζονται στην οικουμενική τους διάσταση, που είναι ο απώτερος σκοπός ένωσης και συναδέλφωσης όλης της ανθρωπότητας.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες ως πανανθρώπινο οικουμενικό φαινόμενο θα πρέπει να προσφέρουν τις αξίες και το πνεύμα του Ολυμπισμού σ’  όλους τους λαούς, ενώ το δικαίωμα της διοργάνωσης θα πρέπει να ανήκει σ’ όλα τα έθνη.
Οποιαδήποτε προσπάθεια περιορισμού  αυτής της ασύγκριτης  οικουμενικής διάστασης  είναι ενάντια στην ίδια την φύση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος αν η εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ Κριστίν Λαγκάρντ έκανε την συγκεκριμένη δήλωση για να βοηθήσει τη χώρα μας πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα να αναζητήσει άλλες περισσότερο πραγματιστικές  προτάσεις,  πέρα από το πεδίο της ιστορίας,  της φιλοσοφίας αλλά και της ουτοπίας».

Μοιραστείτε το !