ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανύπαρκτη η Περιφέρεια Αττικής από τους ελέγχους για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά – Αφύσικες οι τιμές βασικών προϊόντων, απλησίαστες για τη μέση ελληνική οικογένεια – Γ. Σγουρός προς Πατούλη: Περιφέρεια δεν είναι μόνο φωτογραφίσεις και απευθείας αναθέσεις

Ανύπαρκτη η Περιφέρεια Αττικής από τους ελέγχους για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην αγορά – Αφύσικες οι τιμές βασικών προϊόντων, απλησίαστες για τη μέση ελληνική οικογένεια – Γ. Σγουρός προς Πατούλη: Περιφέρεια δεν είναι μόνο φωτογραφίσεις και απευθείας αναθέσεις

Για απουσία ουσιαστικών αγορανομικών ελέγχων στην αγορά ώστε να περιοριστούν και να παταχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και ακρίβειας που συμπιέζουν το εισόδημα των πολιτών και έχουν φέρει χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση κατηγορεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.

Ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι οι αρμοδιότητες του δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης στη διενέργεια αγορανομικών ελέγχων είναι πάρα πολύ σημαντικές για την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας τροφίμων και αγαθών και την προστασία των καταναλωτών. Ωστόσο η νυν διοίκηση της Περιφέρειας έχει επιδείξει πρωτοφανή αδιαφορία στο κύμα ακρίβειας που ταλανίζει την αγορά, που εκτείνεται ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής, δεν διενεργεί ουσιαστικούς και σε βάθος ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος διαμόρφωσης των τελικών τιμών των προϊόντων, έχοντας αφήσει στο έλεος των κερδοσκόπων τους πολίτες καταναλωτές.

«Αυτό που συμβαίνει με τις τιμές της αγοράς δεν είναι φυσιολογικό. Οι πολίτες στενάζουν. Η τιμές καλπάζουν. Βασικά είδη διαβίωσης είναι απλησίαστα για τη μέση ελληνική οικογένεια. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια δεν επιβεβαιώνονται από τις τιμές σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.Ε. των ίδιων ακριβώς προϊόντων» τόνισε σε τοποθέτησή του.

Ο Γιάννης Σγουρός υπενθύμισε ότι στο παρελθόν οι καθημερινοί έλεγχοι των Νομαρχιών Αθήνας και Πειραιά είχαν αναδείξει σειρά παραβάσεων και κακώς κείμενα της αγοράς (διαφορές τιμών από το ράφι στο ταμείο, διαφορές τιμών από το τελωνείο ή από το χωράφι στο ράφι, είσπραξη υπερτιμήματος κοκ) που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών καταναλωτών. Όπου χρειάστηκε υπήρξαν συγκρούσεις με την κεντρική πολιτική ηγεσία και όπου χρειάστηκε συνεργασία με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, πάντως όχι συμβιβασμός και αδιαφορία.

«Ο κ. Πατούλης και η Περιφέρεια Αττικής υπό την διοίκησή του αντί να πρωτοστατούν στους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών, πρωταγωνιστούν στις δαπάνες για απευθείας αναθέσεις, στις φωτογραφίσεις και στις δημόσιες σχέσεις. Εάν δεν σταθούν στο πλευρό των πολιτών τώρα που υπάρχει ανάγκη πότε θα το κάνουν; Εάν δεν αναδείξουν τώρα τα κακώς κείμενα, τότε πότε; Οι πολίτες έχουν σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη την ουσιαστική συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής που πρέπει να ανταποκριθεί στον καθοριστικό θεσμικό της ρόλο και ο κ. Πατούλης τρέχει από πίτα σε πίτα. Για ακόμη μία φορά η διοίκηση της περιφέρειας αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Νέες προκλητικές σπατάλες Πατούλη ύψους 163.060 € για αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Νέες προκλητικές σπατάλες Πατούλη ύψους 163.060 € για αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Για νέες  προκλητικές σπατάλες για δημόσιες σχέσεις και εκδηλώσεις και διανομή δημοσίου χρήματος σε «ημετέρους» την ώρα που οι πολίτες πλήττονται βάναυσα από το συνεχιζόμενο κύμα ακρίβειας καταγγέλλει τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για την παρέμβαση του Γιάννη Σγουρού υπήρξε η απόφαση που πέρασε μόλις χθες (εκτός ημερήσιας διάταξης) από την αρμόδια Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού για δαπάνες ύψους 163.060 € (!) για αποκριάτικες εκδηλώσεις και μάλιστα όπως προκύπτει από την εισήγηση με τεχνητή κατάτμηση των δαπανών (30.000 €  δαπάνες οργάνωσης κι εκτέλεσης παραγωγής, άλλες 30.000 € δαπάνες υλικοτεχνικής υποστήριξης κι άλλες 30.000 € για προβολή των εκδηλώσεων αυτών κλπ) ώστε τα ποσά να μπορούν να μοιραστούν με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης κατά την απόλυτη ευχέρεια της διοίκησης της Περιφέρειας σε ημετέρους.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση Πατούλη πλήρως ανεξέλεγκτη αύξησε όπως προκύπτει από τις απολογιστικές οικονομικές καταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής τις δαπάνες για εκθέσεις, διοργάνωση  συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων από τα 1,8 εκ. € στα 13,613 εκ. €. Από το 2020 στο 2022 επήλθε δηλαδή αύξηση 756 % !

«Οι σπατάλες της διοίκησης Πατούλη έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και προκαλούν διαρκώς  το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ως πότε οι αρμόδιες αρχές ελέγχου θα ανέχονται το ξεκοκάλισμα της δημόσιας περιουσίας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο; Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια σε όσα γίνονται στην πλάτη όλων μας; Οι πολίτες πρέπει να δώσουν ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο αποδοκιμάζοντας στην πράξη τη διοίκηση Πατούλη και όσους έβαλαν πλάτη στην πολιτική της» δήλωσε σχετικά ο Γιάννης Σγουρός.

 

ΥΓ1: Να δοθεί στη δημοσιότητα  ο κατάλογος των επιχορηγούμενων φορέων και με ποια κριτήρια έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

ΥΓ2: Καλούμε όλους τους φορείς της Αττικής (πολιτιστικούς, αθλητικούς, Δήμους, κλπ) να υποβάλλουν αιτήματα επιχορήγησης για παρόμοιες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Σγουρός: Κατήφορος στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς τέλος

Γ. Σγουρός: Κατήφορος στην Περιφέρεια Αττικής χωρίς τέλος

Την ημέρα που δημοσιεύθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης το πλήρες κείμενο της καθαρογραμμένης απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος της Κυβέρνησης της ΝΔ για την λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής, και κρίθηκαν παράνομες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί (αλλά και όσες ληφθούν με την ίδια σύνθεση από 1η Δεκεμβρίου και μετά), η παράταξη του κ. Πατούλη προγραμμάτισε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, δια περιφοράς. Χωρίς δηλαδή να γίνει καν συνεδρίαση (ούτε δια ζώσης, ούτε με τηλεδιάσκεψη). Μας καλεί απλώς να στείλουμε την ψήφο μας (με ένα ναι ή όχι) σε ηλεκτρονικό μήνυμα εντός λίγων ωρών.

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, δεν πατάνε στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, και κρύβονται πίσω από την οθόνη του υπολογιστή, για να αποφύγουν το διάλογο και τις απαντήσεις.

Και τώρα, έφτασαν στο έσχατο σημείο να θέλουν να μη γίνει καν συνεδρίαση. Μας ζητούν  να στέλνουμε απλώς με ένα μήνυμα αν συμφωνούμε με ότι λένε ή όχι.

Αναρωτιόμαστε: Έχουν επίγνωση ότι διοικούν μια Περιφέρεια; Ξέρουν τι σημαίνει ο όρος Δημοκρατικές Διαδικασίες; Έχουν επίγνωση για την φασιστική και κατάπτυστη κατρακύλα τους; Ξέρουν άραγε ότι η στοιχειώδης προσήλωση στη Δημοκρατία, επιβάλλει τη λειτουργία του ανώτερου συλλογικού οργάνου; Έχει άραγε τέλος αυτός ο κατήφορος που οδηγούν την Περιφέρεια Αττικής; Τόσο ανεξέλεγκτοι νιώθουν; Τέτοια περιφρόνηση στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου; Γνωρίζει η Κυβέρνηση αυτές τις τακτικές; Τις εγκρίνει; Πόση υποβάθμιση πια να αντέξει  ένας θεσμός, από έναν Περιφερειάρχη διαρκώς κρυπτόμενο;

Καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον Περιφερειάρχη να αναβάλλει την 25η/30-12-2022 συνεδρίαση του Π.Σ. και να ορίσει νέα δια ζώσης. Σε περίπτωση που δεν αναβληθεί το Συμβούλιο η Παράταξή μας δεν θα συμμετέχει.

Γ. Σγουρός : Με σπασμένα φρένα οδηγεί προς τη χρεοκοπία την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση Πατούλη  – Ρεκόρ ελλειμμάτων καταγράφει ο προϋπολογισμός

Γ. Σγουρός : Με σπασμένα φρένα οδηγεί προς τη χρεοκοπία την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση Πατούλη – Ρεκόρ ελλειμμάτων καταγράφει ο προϋπολογισμός

Σε «άτακτη χρεοκοπία» οδηγεί την Περιφέρεια Αττικής η διοίκηση Πατούλη καθώς μέσα σε τέσσερα χρόνια διοίκησης έχει δημιουργήσει πρωτοφανές πρωτογενές έλλειμμα 170 εκ. € (!) όπως ανέδειξε ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά τη χθεσινή συζήτηση του προϋπολογισμού έτους 2023.

Τα ελλείμματα – αποτέλεσμα των αλόγιστων σπαταλών, της βροχής των απευθείας αναθέσεων, των επιχορηγήσεων, των πανάκριβων πολιτιστικών εκδηλώσεων κλπ – ανά χρονιά έχουν ως εξής :

  • 42 εκ. € έλλειμμα το 2022
  • 39 εκ. € έλλειμμα το 2021
  • 47 εκ. € έλλειμμα το 2020
  • 42 εκ. € έλλειμμα το 2019

Αποτέλεσμα της αδιέξοδης αυτής πολιτικής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε η διοίκηση Σγουρού χάρη στη νοικοκυρεμένη πολιτική της να έχουν ήδη συρρικνωθεί στα 115 εκ. €, την ίδια στιγμή που μόνον οι μελλοντικές υποχρεώσεις από υπογεγραμμένες εργολαβικές και προγραμματικές συμβάσεις ξεπερνούν τα 300 εκ. €. Με τον δρόμο που έχουν πάρει τα δημοσιονομικά μεγέθη της περιφέρειας η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη!

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός σημείωσε μεταξύ άλλων : «Πρόκειται για ρεκόρ κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα με την ανοχή και συνενοχή της κυβέρνησης που κάνει τα στραβά μάτια. Αλλά σάμπως εκείνοι θα πληρώσουν τα χρέη; Τα κορόιδα οι φορολογούμενοι να ναι καλά και οι ημέτερες κυβερνήσεις που κάνουν χαριστικές ρυθμίσεις που οι φορολογούμενοι και οι δανειολήπτες δεν βλέπουν ούτε στα όνειρά τους. Διότι εάν ένας φορολογούμενος χρωστά στην εφορία, οι Δ.Ο.Υ.  κάνουν αμέσως κατάσχεση σε κινητή και ακίνητη περιουσία και δεν τον αφήνουν να πάρει ανάσα. Εάν ένας δανειολήπτης χρωστά στην τράπεζα, η τράπεζα του παίρνει το σπίτι. Εάν μία διοίκηση δημιουργεί χρέη, όπως εδώ, γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις. Αυτή είναι η ιστορία της αποτυχίας του ελληνικού κράτους».

Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον κ. Πατούλη «Βαδίζετε με σπασμένα τα φρένα, υπνοβατώντας, με τις ίδιες μεθόδους και τις ίδιες τακτικές που ακολουθεί και η Κυβέρνηση, σε μια πρωτοφανή μεθόδευση που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει φιλικούς επιχειρηματίες και εργολάβους, με αδιαφανείς διαδικασίες, και για προσωπικά ωφελήματα. Δε σας ενδιαφέρει τίποτα, παρά μόνο η εξυπηρέτηση των συμφερόντων σας. Δεν σταματάτε ακόμα και όταν αντιλαμβάνεστε τις παρανομίες σας. Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Να ξέρετε όμως, ότι αυτός ο κατήφορος που έχετε επιλέξει, θα έχει τέλος. Και το τέλος για κάποιους θα είναι οδυνηρό».

Όπως σημείωσε ο Γιάννης Σγουρός, «Δεν είναι μόνο, η υπερδέσμευση των πόρων που καθιστά τον προϋπολογισμό προβληματικό, αλλά και η απουσία ενός ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδιασμού συναφούς με τον ρόλο και την αποστολή του θεσμού. Τα μεγάλα εμβληματικά έργα απουσιάζουν, ενώ έργα σημαντικά όπως το ΚΕΛ Κρωπίας, το έργο στον Φαληρικό Όρμο, το κλειστό της Νέας Σμύρνης, το Δημαρχείο της Αγ. Παρασκευής, ο υποθαλάσσιος αγωγός της Αίγινας  κλπ., έχουν εκτροχιαστεί χρονικά και οικονομικά. Η αποτυχία της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας είναι καθολική και εμφανής σε όλους τους τομείς».

ΥΓ: Το πιο θλιβερό από όλα έγινε στο τέλος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου ο κ. Πατούλης, αδυνατώντας να απαντήσει στα επιχειρήματα και τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε πεζοδρομιακές εκφράσεις, ότι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ασκώντας το δικαίωμα της κριτικής…. «ξεχαρμανιάζουν»!

Ντράπηκε και η ντροπή, Κύριε Πατούλη!

«Ξεπλένουν» την αποτυχία Πατούλη στις Λαϊκές Αγορές, διαχειρίζονται πόρους και αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής και μας υβρίζουν επειδή επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Αιδώς Αργείοι!

«Ξεπλένουν» την αποτυχία Πατούλη στις Λαϊκές Αγορές, διαχειρίζονται πόρους και αρμοδιότητες της Περιφέρειας Αττικής και μας υβρίζουν επειδή επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα. Αιδώς Αργείοι!

Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς η ανακοίνωση του Προέδρου των πωλητών λαϊκών αγορών κ. Μουλιάτου, σύμφωνα με την οποία είμαστε για αυτόν… «ανεπιθύμητα πρόσωπα» επειδή δεν ακολουθήσαμε τον κ. Πατούλη στον ολισθηρό δρόμο της παράνομης και καταχρηστικής απεμπόλησης των δικαιωμάτων της Περιφέρειας Αττικής στο θέμα των χημικών τουαλετών, το οποίο η Διοίκηση Πατούλη ΑΠΕΤΥΧΕ να επιλύσει επί τρία χρόνια!

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, απεδείχθη σε όλο της το εύρος η ανικανότητα της Διοίκησης Πατούλη να επιλύσει αυτό το βασικό πρόβλημα υγιεινής στους χώρους των λαϊκών αγορών, αποτυχία που οδήγησε τον κ. Πατούλη σε αγαστό εναγκαλισμό με τον υβριστή μας κ. Μουλιάτο και την παράνομη εκχώρηση σε αυτόν της αρμοδιότητας τοποθέτησης χημικών τουαλετών, γεγονός πρωτόγνωρο, παράνομο και καταχρηστικό, για το οποίο αλληλοσυγχαίρονται οι υπαίτιοι της αποτυχίας.

Ενημερώνουμε τον υβριστή κ. Μουλιάτο  και τον υποβολέα του κ. Πατούλη ότι η παράταξή μας θα συνεχίσει να ασκεί εποικοδομητική κριτική και αντιπολίτευση με προτάσεις και θέσεις, υπερασπιζόμενη μέχρι τέλους τη νομιμότητα η οποία καταπατείται συστηματικά από την Διοίκηση Πατούλη υπό τα δικά του χειροκροτήματα.

Επιστρέφουμε τις ύβρεις στους λασπολόγους χειροκροτητές του κ. Πατούλη που ανέλαβαν να «ξεπλύνουν» τις αποτυχίες του, διαχειριζόμενοι με την παράνομη αυτή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που ουσιαστικά τους εκχωρεί η Περιφέρεια Αττικής.

Στην αναφορά του Δ. Μουλιάτου ότι «οι αγωνιστές πωλητές δεν ξεχνούν ποτέ»…  συμφωνούμε γιατί είμαστε σίγουροι ότι οι πραγματικοί πωλητές, αγωνιστές του μεροκάματου γνωρίζουν ότι η παράταξή μας ήταν πάντοτε στο πλευρό τους ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το πιο βέβαιο όμως από όλα, είναι ότι οι απλοί πωλητές των λαϊκών αγορών που βγάζουν το μεροκάματο στο δρόμο, καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η αποθέωση του κ. Πατούλη από τον κ. Μουλιάτο, σχετίζεται με την διαχείριση των τεράστιων ποσών που του εκχωρούνται για να «λύσει» το θέμα των χημικών τουαλετών που, περιέργως, δεν κατόρθωσε να λύσει η Διοίκηση Πατούλη!

Αιδώς Αργείοι!

Υ.Γ. Οι λαϊκές αγορές δεν είναι τσιφλίκι του για να διώξει κανέναν απ΄ αυτές. Ανεπιθύμητος είναι όποιος διαχειρίζεται αρμοδιότητες και δημόσιο χρήμα σαν να είναι ιδιωτικές του υποθέσεις και για ίδιον όφελος…..

Ο θάνατος του δεκαεξάχρονου τσιγγάνου και η Δικαιοσύνη για όλους χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις

Ο θάνατος του δεκαεξάχρονου τσιγγάνου και η Δικαιοσύνη για όλους χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις

Ο θάνατος του δεκαεξάχρονου τσιγγάνου από σφαίρα αστυνομικού ύστερα από καταδίωξη γιατί έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει είκοσι ευρώ θα πρέπει να μας αφυπνίσει όλους πέρα από την αυτονόητη καταδίκη. Χωρίς κούφια λόγια και πολιτική εκμετάλλευση του θέματος η δικαιοσύνη που ζητάνε οι Ρομά θα πρέπει να αποδοθεί με τιμωρία του δράστη και μέτρα για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και ρατσιστικής βίας. Αλλά αυτό δεν φτάνει.

Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε που στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ υπεγράφη η Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να αναγνωρίσει ίσα δικαιώματα για όλους βάζοντας την αξιοπρέπεια δίπλα στην ελευθερία και την δικαιοσύνη.

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα» τονίζει η Διακήρυξη από το πρώτο της άρθρο. Δεν επιτρέπεται καμία διάκριση με βάση την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, το φύλο, τη γλώσσα, τη θρησκεία, οι πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

Από τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα, βέβαια, κατοχυρώνονται και προστατεύονται από Συντάγματα, από Καταστατικούς Χάρτες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχουν περίτεχνα φιλοτεχνηθεί, από Διακηρύξεις άφθονες και από Διεθνείς Οργανισμούς, αλλά παραβιάζονται κάθε μέρα. Εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται την ελευθερία τους και σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις τις πιο στοιχειώδεις εκφράσεις της.

Συνεπώς, δεν αρκούν μόνο τα Συντάγματα και οι Διακηρύξεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι απαραίτητο, πέρα από τις οποιεσδήποτε διακηρύξεις, να παρέχεται στον κάθε πολίτη η δυνατότητα να ζει άνετα και ελεύθερα μέσα σ’ ένα περιβάλλον πολιτισμένο, ανθρώπινο και ευχάριστο, όπως είναι επίσης απαραίτητο να εξασφαλίζεται σ’ αυτόν η σωστή παιδεία, η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική δημόσια περίθαλψη και, γενικότερα, μια ανεκτή ποιότητα ζωής. Μόνο έτσι θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών του πολίτη.

Σαν Περιφερειάρχης την περίοδο 2010-2014 είχα  ζητήσει τότε από περιφερειακό σύμβουλο της παράταξης μας να συνεργαστεί με ένα αντιπρόσωπο Διευρυμένο Διαμεσολαβητή της κοινότητας των Ελλήνων Τσιγγάνων και να εισηγηθεί την δημιουργία του Περιφερειακού Παρατηρητήριου Αττικής, το οποίο θα δρούσε σαν ένα βασικό όργανο   Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των πολιτικών  Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Αυτές τις ευκαιρίες πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί, επιτελικό κράτος και αυτοδιοικήσεις Α και Β βαθμού. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι θα δώσω την μάχη μέσα από την Περιφέρεια Αττικής ώστε αυτές οι γενιές που δεν είχαν την ευκαιρία να κάνουν  το όνειρό τους πραγματικότητα. Το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν πράξη τη Διακήρυξη Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο στην σημερινή επέτειο το οποίο συμπίπτει με ένα θλιβερό γεγονός που θα πρέπει να καταδικάσουμε όλοι χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις όπου δεν είναι το πρώτο που έχει ως θύμα έναν νεαρό τσιγγάνο.

Η βία και η αντιβία δεν είναι η απάντηση και οι δικαιολογημένες διαδηλώσεις θα πρέπει να στοχεύουν σε ένα διάλογο που θα οδηγήσει στην έμπρακτη αναγνώριση των δικαιωμάτων όπως η ισότητα, η παιδεία, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί μια ζωή ή να την απειλεί για ένα αδίκημα που αφορά ένα εικοσάρικο εφαρμόζοντας τάχα τον νόμο.

Δικαιοσύνη είναι να μη χρειάζεται κανείς να παρανομεί για είκοσι ευρώ.

Δικαιοσύνη είναι μια κοινωνία με ίσα δικαιώματα, χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις. Όπου «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα»

Γ. Σγουρός: Βάσει αντισυνταγματικών διατάξεων η πολιτική σπαταλών Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής  – Ράπισμα ΣτΕ για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην αυτοδιοίκηση

Γ. Σγουρός: Βάσει αντισυνταγματικών διατάξεων η πολιτική σπαταλών Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής – Ράπισμα ΣτΕ για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στην αυτοδιοίκηση

Ηχηρό ράπισμα για την κυβέρνηση αποτελεί η ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (2377/2022) με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις για την αυτοδιοίκηση που ψήφισε αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.

Το ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί μετά τη διενέργεια των εκλογών και ενώ οι πολίτες ψήφισαν έχοντας κατά νου την απλή αναλογική και χωρίς καν να έχει δοκιμαστεί το νέο σύστημα διοίκησης, η κυβέρνηση να έρχεται να το αλλάζει (τροποποιώντας τη σύνθεση και τις αρμοδιότητες Οικονομικών Επιτροπών) για να πριμοδοτήσει τους ημετέρους αιρετούς.

Το αποτέλεσμα των κυβερνητικών μεθοδεύσεων στην αυτοδιοίκηση αντανακλάται πλήρως στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής όπου η διοίκηση Πατούλη, πολιτικά και οικονομικά πλήρως ανέλεγκτη, εκμεταλλευόμενη ακριβώς αυτές τις αντισυνταγματικές διατάξεις που ψηφίστηκαν τόσο για τους δήμους όσο και για τις περιφέρειες, προέβη σχηματίζοντας εφήμερες πλειοψηφίες σε τρομακτική κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με δαπάνες χιλιάδων ευρώ σε φωτογραφίσεις, εκδηλώσεις, δεξιώσεις, επιχορηγήσεις, φωτογραφικούς διαγωνισμούς, απευθείας αναθέσεις που προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και παραβιάζουν κατάφωρα την αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Οι ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αυτοδιοίκηση που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ αποδεικνύουν ότι η  συντηρητική παράταξη δεν είχε και δεν έχει το παραμικρό όραμα και σχέδιο για την αυτοδιοίκηση πέραν της αφαίμαξης και χειραγώγησής της για μικροκομματικά και πολιτικά οφέλη. Την αντισυνταγματική εκτροπή, ακολούθησε η θεσμική και πολιτική παρακμή και οικονομική παρεκτροπή στην Περιφέρεια Αττικής που καθημερινά βυθίζεται στην ανυποληψία και στην απαξίωση.

SILVER  ALERT ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

SILVER ALERT ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συζητήθηκε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το μείζον θέμα της επικαιρότητας, που αφορά την αποκάλυψη κυκλώματος παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης και τη σύλληψη 4 υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.
Ο κύριος Πατούλης δεν μας έκανε την τιμή να ασχοληθεί με το θέμα. Δεν είναι από αυτά που ταιριάζουν στην εικόνα που θέλει να προβάλει. Δε μπήκε καν στον κόπο να έρθει στη συνεδρίαση. Έκανε μια σύντομη παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης για ένα άλλο θέμα (το νομοσχέδιο που αφορά τους γιατρούς), και μετά εξαφανίστηκε. Εθεάθη πάλι σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτικό σταθμό, για να μας διαβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, ότι η Περιφέρεια (κατόπιν εντολής του φυσικά…), είναι σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή, για μια κακοκαιρία που δεν ήρθε (σε εκείνες που είχαν έρθει, τα αποτελέσματα είναι γνωστά στο πανελλήνιο…).
Για το μεγάλο θέμα της διαφθοράς που επί των ημερών του (και με απτά αποτελέσματα) έχει γιγαντωθεί στην Περιφέρεια Αττικής, έκρινε σκόπιμο ότι δεν πρέπει ούτε να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε να απολογηθεί για κάτι. Άφησε τους δύσμοιρους Αντιπεριφερειάρχες του, να προσπαθούν, ιδροκοπώντας, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και φυσικά, να τα βρίσκουν όλα όσα έκαναν σωστά.
Τέτοια περιφρόνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τέτοια απαξίωση των θεσμών, τέτοια αλαζονική συμπεριφορά, δεν έχει ξαναζήσει η Περιφέρεια Αττικής. Και φυσικά, ούτε και τόση διαφθορά.
Αισθάνεται άνετα ο κύριος Πατούλης με αυτό; Δεν νιώθει καν την ανάγκη να απευθυνθεί στο Σώμα, και να αιτιολογήσει τις πράξεις και τις παραλείψεις του; Νιώθει πλέον τόσο πολύ ανεξέλεγκτος;
Δυστυχώς για αυτόν, η γνωστή ρήση «εδοξάσθη κρυπτόμενος και κατεποντίσθη εμφανιζόμενος», δεν ισχύει ούτε ως προς το πρώτο της σκέλος… Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι, αυτό που τον περιμένει μετά το «κρυπτόμενος», είναι να πληρώσει τις συνέπειες των πράξεών του στην Περιφέρεια Αττικής …
Υ.Γ.: Κατόπιν εορτής, με τη γνωστή του μέθοδο του Δελτίου Τύπου, ο κ. Πατούλης έκανε δήλωση. Αφού δεν ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να συζητήσει το θέμα, σήμερα μας πληροφορεί ξανά ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Και έτσι νομίζει ότι θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος ότι έκλεισε το θέμα για αυτόν. Με ένα Δελτίο Τύπου γεμάτο ψέματα και παραπληροφόρηση. Έτσι είναι αν έτσι νομίζει…
Γ. Σγουρός : Ξέφραγο αμπέλι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής με Πατούλη 

Γ. Σγουρός : Ξέφραγο αμπέλι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής με Πατούλη 

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό, το δελτίο τύπου του κ. Πατούλη για τη σύλληψη 4 υπαλλήλων της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών για απάτη με την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης.

Ο κύριος Πατούλης, αφού διέλυσε τις Υπηρεσίες, αφού τίναξε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής στον αέρα, αφού υποβάθμισε το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή, ήρθε να μας ενημερώσει ότι θα δείξει «μηδενική ανοχή» στη διαφθορά. Όσο και να το φωνάζει όμως, η δική του «ενοχή» είναι  αυταπόδεικτη. Με πράξεις και παραλείψεις έχει καταφέρει να διαλύσει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Άφησε τις Υπηρεσίες ανεξέλεγκτες για να ασχολείται μόνο με τις δικές του δημόσιες σχέσεις και διευθετήσεις. Δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να περιορίσει φαινόμενα διαφθοράς όπου υπήρχαν. Δε μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει την παραίτηση του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών. Για τα μάτια του κόσμου έβγαλε ένα δελτίο τύπου να μας ενημερώσει ότι «με προσωπική του εντολή»  κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία. Σαν φιγούρα παλιάς ελληνικής ταινίας μας επαναλαμβάνει το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου…». Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι καμία διαδικασία δεν κινήθηκε με προσωπική του εντολή. Όλες οι διαδικασίες προβλέπονται λεπτομερώς στον Υπαλληλικό Κώδικα, και ήταν αναγκασμένος να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία. Όλα όμως για τις φτηνές εντυπώσεις. Όλα για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία.  Ντροπή πια. Με την παρούσα Διοίκηση του κ. Πατούλη, και οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους. Να τον χαίρονται ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία.

Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας των 4 συλληφθέντων, αλλά για τον κ. Πατούλη έχει περάσει πλέον ανεπιστρεπτί, η εποχή που μπορούσε να εμφανιστεί «πολιτικά αθώος…»

Το χαμόγελο της Φώφης που έφυγε νωρίς.

Το χαμόγελο της Φώφης που έφυγε νωρίς.

Ένα χρόνο,αφότου η #Φώφη #Γεννηματά έφυγε πρόωρα και άδικα,διαπιστώνουμε όλοι με θλίψη,πως αυτό που μένει,είναι οι αγώνες που δώσαμε,η συντροφικότητα και το ίδιο το ταξίδι. Πάνω από 20 χρόνια με λύπες και χαρές,σκαμπανεβάσματα και ελπίδες η Φώφη με το χαμόγελο της,τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα της έδειχνε πάνω απ’ όλα γενναιότητα,σε μια μάχη που έδωσε με αξιοπρέπεια και μόνη της.
Ένα χρόνο μετά μας λείπει η αύρα της που όλο γελούσε και θα θυμόμαστε πάντα.Η πολιτική οφείλει να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και η Φώφη έδειχνε αυτό το πρόσωπο στη Βουλή στο γραφείο,ως τη γειτονιά με το ήθος,την ευγένεια και πάνω απ’όλα το χαμόγελο της.
Είναι γι’αυτό,που όταν έφυγε έκλαψαν όλοι,αλλά έκλαψαν περισσότερο οι άνθρωποι στη γειτονιά.
Αυτή είναι και η μεγαλύτερη τιμή για έναν άνθρωπο της πολιτικής:Να φεύγει και να τον θυμούνται με συγκίνηση οι γειτονιές.