ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επίσκεψη Γ. Σγουρού στον Δήμο Αχαρνών – Διεκδικούμε το δικαίωμα για ασφαλείς πόλεις για όλους τους πολίτες

Επίσκεψη Γ. Σγουρού στον Δήμο Αχαρνών – Διεκδικούμε το δικαίωμα για ασφαλείς πόλεις για όλους τους πολίτες

Επίσκεψη στον Δήμο Αχαρνών πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να αφουγκραστεί τα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων της περιοχής.

Ο Γιάννης Σγουρός περπάτησε στα καταστήματα κοντά στην κεντρική πλατεία, στη λαϊκή αγορά επί της Αγίας Τριάδος ενώ επισκέφθηκε το 1ο  ΚΑΠΗ, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και το Λαογραφικό Μουσείο αλλά και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών που κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» επισκέφθηκε και το Κέντρο Πρόληψης και Αποκατάστασης «Διέξοδος» όπου πραγματοποιείται σπουδαίο και αθόρυβο έργο για τη θεραπεία και κοινωνική επανένταξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χρήση ουσιών.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην περιοχή είναι η παραβατικότητα, γεγονός που καθιστά την καθημερινότητά τους δύσκολη και επικίνδυνη. Παρά το γεγονός ότι στις Αχαρνές πριν από δύο χρόνια ζήσαμε μια ανείπωτη τραγωδία η Πολιτεία φαίνεται να ξέχασε τις υποσχέσεις που η ίδια έδωσε. Από την πλευρά μας δεν πρόκειται να σταματήσουμε να διεκδικούμε από την Πολιτεία το δικαίωμα για ασφαλείς πόλεις για όλους τους πολίτες».

 

Δύο πρώην Δήμαρχοι υποψήφιοι με τον Γ. Σγουρό στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Δύο πρώην Δήμαρχοι υποψήφιοι με τον Γ. Σγουρό στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Δύο ακόμη έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη με σημαντική διαδρομή και προσφορά στον α’ βαθμό αυτοδιοίκησης εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» στον τομέα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.

Πρόκειται για τον Χρήστο Πάλλη δήμαρχο επί 3 συνεχόμενες τετραετίες του Δήμου Μεθάνων (1999-2010) και τον Σάκη Σακκιώτη πρώην Δήμαρχο Αίγινας την περίοδο 2011-2014.

Ο Χρήστος Πάλλης είναι οικονομολόγος κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά με πολυετή εμπειρία ως οικονομικό στέλεχος στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Έχει πλούσια επιστημονική δραστηριότητα ενώ διδάσκει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο ΕΚΠΑ, στα ΤΕΙ Πελοποννήσου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (2013-2015).

Ο Σάκης Σακκιώτης διαθέτει πολυετή εμπειρία στη δημόσια διοίκηση. Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ταμείου Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με χρέη Προέδρου για δυόμιση χρόνια, Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομαρχίας Αθηνών, μέλος τους πενταμελούς πειθαρχικού Συμβουλίου της Νομαρχίας Αθηνών, Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Βύρωνα, Καισαριανής και Υμηττού και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Δημοτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Ο Γιάννης Σγουρός καλωσόρισε και τα δύο αυτοδιοικητικά στελέχη στην παράταξή του, που προσδίδουν την πολύτιμη πείρα και γνώση στα θέματα τοπικής και Περιφερειακής ανάπτυξης για τη διαχείριση της επόμενης μέρας στην Αττική.

«Δεν είμαστε υποψήφιοι της μιας ευκαιρίας» – Άρθρο Γ. Σγουρού στην έντυπη έκδοση του airetos.gr

«Δεν είμαστε υποψήφιοι της μιας ευκαιρίας» – Άρθρο Γ. Σγουρού στην έντυπη έκδοση του airetos.gr

Άρθρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού φιλοξένησε η έντυπη έκδοση της αυτοδιοικητικής ιστοσελίδας airetos.gr.

Ακολουθούν βασικά αποσπάσματα από το άρθρο του επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” :

  • Η επόμενη 4ετία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Αττική. Οι ίδιοι πόροι εξαντλούνται και τα λεφτά του ΕΣΠΑ δεν θα υπάρχουν για πάντα. Άλλα λάθη, παλινωδίες και πισωγυρίσματα δεν συγχωρούνται.
  • Οι πολίτες είδαν τι αποτελέσματα μπορεί να έχουν επιλογές υποψηφίων που αντιλαμβάνονται τη θητεία ως βάρδια και την αυτοδιοίκηση ως αγγαρεία.
  • Είδαν τι αποτελέσματα μπορεί να έχουν επιλογές υποψηφίων που εξαρτώνται από κομματικές γραμμές, όπως είναι αυτές που στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.
  • Εμείς δεν είμαστε fakeστην αυτοδιοίκηση. Δεν ανακαλύψαμε την Αττική και τα προβλήματά της τους τελευταίους μήνες. Δεν είμαστε υποψήφιοι της μιας ευκαιρίας, ούτε υποψήφιοι από σπόντα.
  • Η Αττική είναι το σπίτι μας. Διαχειριστήκαμε τη διοίκηση στη Νομαρχία της Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής με μεγαλύτερο σεβασμό από ό,τι θα διαχειριζόμασταν τα του οίκου μας.
  • Ζητάμε εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών για να φέρουμε πίσω στην Αττική την χαμένη της κανονικότητα.
  • Έχουμε την γνώση, έχουμε την εμπειρία, έχουμε την ομάδα των ανθρώπων που μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

Περισσότερα στο www.airetos.gr.

Σε διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών για τις ψηφιακές υποδομές  ο Γ. Σγουρός

Σε διάσκεψη της Επιτροπής των Περιφερειών για τις ψηφιακές υποδομές ο Γ. Σγουρός

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» και ο ρόλος του όσον αφορά τη συνδεσιμότητα και τις ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και την προσβασιμότητά τους για το κοινό τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια διάσκεψης που οργανώθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας από την Επιτροπή των Περιφερειών και την Περιφέρεια της Σικελίας, στην οποία συμμετείχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός.

Στη διάσκεψη επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις σε προηγμένες ψηφιακές υποδομές υψηλών επιδόσεων —όπως τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G)—, οι οποίες προτείνονται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη», είναι αναγκαίες για να καταστεί δυνατή η εξάπλωση των ψηφιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών σε όλη την Ευρώπη.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σγουρός «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει πρόβλεψη για μια ισόρροπη ανάπτυξη και διάδοση των ψηφιακών υποδομών στη ζωή μας, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι εφαρμογές που υπάρχουν είναι πολλαπλές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούνται και να υστερούν σε ανάπτυξη οι λιγότερο συνδεδεμένες περιοχές της Ευρώπης, προκειμένου να μην υπάρξει διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ τους».

Δύο έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού

Δύο έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού

Χαρακτηριστικά μιας ισχυρής και στην πράξη διακομματικής αυτοδιοικητικής ομάδας με στόχο να επανέλθει στην Αττική η κανονικότητα, αποκτά η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», αφού στο ψηφοδέλτιό της προστίθενται δύο άνθρωποι με μακρά πετυχημένη διαδρομή και εμπειρία στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για τον νυν Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη και τον πρώην Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο που θα είναι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Ανατολική Αττική.

Ο Σωτήρης Μεθενίτης είναι Δικηγόρος Αθηνών, με σπουδές στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Χαϊδελβέργης και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Αναδείχθηκε επί δύο συνεχείς τετραετίες (2010, 2014) Δήμαρχος Μαρκοπούλου, έχοντας παλαιότερα διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Μαρκοπούλου και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

Ο Σωτήρης Ντούρος υπήρξε Δήμαρχος Αχαρνών (2010-2014), είναι Πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Περιβάλλον και τη σχέση του με την Οικονομία, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα αντισεισμικού κανονισμού, διοίκησης έργων, ασφάλειας και υγιεινής της εργασίας και αποκατάστασης διατηρητέων κτιρίων. Έχει θητεύσει ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και οικονομικών και ως υπεύθυνος ανέγερσης σχολικών διδακτηρίων, όπου στην διάρκεια της θητείας του ανεγέρθηκαν δεκάδες σχολεία.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «Συντάσσομαι με τον Γιάννη Σγουρό διότι έχει αποδείξει ότι είναι έντιμος, εργατικός, αποτελεσματικός και η Περιφέρεια Αττικής χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους στο τιμόνι της και όχι κομματικά εξαπτέρυγα».

Ο πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος τόνισε ότι «Καταθέτω την γνώση και την εμπειρία μου στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, στο πλευρό του Γ. Σγουρού ώστε η Αττική μετά από χρόνια υστέρησης να γυρίσει επιτέλους σελίδα».

Ο Γιάννης Σγουρός καλωσόρισε αμφότερα τα στελέχη στην παράταξη “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα.

 

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου “Αθηνά” για το Πεδίο του Άρεως

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου “Αθηνά” για το Πεδίο του Άρεως

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου “Αθηνά” για την προστασία και ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο πλαίσιο των επαφών με πολίτες και φορείς της Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναλύθηκε η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία 5ετία (πλημμελής συντήρηση, εστίες παραβατικότητας) και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν (επιδιόρθωση του δικτύου άρδευσης, αξιοποίηση των γεωτρήσεων ώστε να υπάρχει νερό, περίφραξη του λόφου Φινοπούλου, ο συστηματικός έλεγχος και επισκευή κατεστραμμένων στοιχείων και η συντήρηση του πρασίνου καθώς και η προσθήκη στοιχείων βιότοπου), ώστε ο μοναδικός αυτός χώρος πρασίνου και πολιτισμού, διαχρονικό τοπόσημο της Αθήνας μαζί με τον Εθνικό Κήπο, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών για ψυχαγωγία και αναψυχή.

Ο Γ. Σγουρός χαρακτήρισε αυτονόητα και δίκαια τα αιτήματα των κατοίκων  τα οποία  απαιτούν υπευθυνότητα, άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις χωρίς στοιχεία λαϊκισμού και υποσχεσιολογίες, υπενθυμίζοντας ότι είχε καταθέσει στο παρελθόν βιώσιμη πρόταση για τη λειτουργία του χώρου, μέσω μεταφοράς της αρμοδιότητας στον δήμο της Αθήνας που δυστυχώς δεν έγινε αποδεκτή.

 

Γ. Σγουρός στο Έθνος της Κυριακής : «Πατούλης και Δούρου, βάζουν μπροστά το κόμμα και όχι την Περιφέρεια»

Γ. Σγουρός στο Έθνος της Κυριακής : «Πατούλης και Δούρου, βάζουν μπροστά το κόμμα και όχι την Περιφέρεια»

«Οι κομματικοί υποψήφιοι, που δεν ενδιαφέρονται επί της ουσίας για την Περιφέρεια Αττικής αλλά κατεβαίνουν γιατί τους το επέβαλε το κόμμα ή από καραμπόλα, στην καλύτερη περίπτωση αποτυγχάνουν, στη χειρότερη γίνονται επικίνδυνοι µε την παρουσία – απουσία τους για τους πολίτες», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Πατούλης και η κ. ∆ούρου, ανέφερε συγκεκριμένα, «αποτελούν κλασικές κομματικές φιγούρες, των οποίων η υποψηφιότητα εξαρτάται από το κόμμα. Και τη στήριξη αυτή την ξεπληρώνουν μετεκλογικά µε τη στάση τους».

Το ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές, υπογράμμισε ο Γ. Σγουρός, «είναι οι πολίτες να υποστηρίξουν µια πραγματικά ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη παράταξη, που θα αγωνιστεί για το καλό των πολιτών και όχι για το καλό του κόμματος».

Και θύμισε πως «ολόκληρο το πρόγραμμα της κ. Δούρου στηριζόταν στο δίπολο μνημόνιο αντιμνημόνιο και μέχρι ότι οι αντιµνηµονιακοί μαζεύουν αλλιώς τα σκουπίδια από τους μνημονιακούς είχε πει». Και επίσης ότι «είχε χρησιμοποιήσει  κάθε µέσο προκειμένου να εκλεγεί, καθώς αφισοκόλλησε σε βαθμό κακουργήματος την Αττική και έκλεισε το µάτι στην ακροδεξιά».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Πατούλη, όπως είπε ο Γιάννης Σγουρός, «είναι εξοργιστικό το να προσπαθεί να παρουσιάσει, ότι δήθεν αποτελεί κάτι νέο, ενώ ο ίδιος είναι δήμαρχος από το 2007 χωρίς να έχει επιλύσει πολύ βασικά προβλήματα στον δήμο του».

Αναφερόμενος στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Διοίκηση, είπε πως «πλέον είναι επιτακτική και περισσότερο αναγκαία από ποτέ, η αυτονομία και η αυτοτέλεια σε κάθε βαθμίδα διοίκησης. Ο τρόπος της λειτουργίας των τοπικών και περιφερειακών Αρχών στην υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε να µας παραδειγματίσει».

Η αναγέννηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινά από τον Πειραιά

Η αναγέννηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινά από τον Πειραιά

Το μήνυμα ότι η αναγέννηση της Περιφέρειας Αττικής ξεκινά από τον Πειραιά έστειλε κατά την χθεσινή εκδήλωση της κοπής της πίτας της παράταξής του στο μεγάλο λιμάνι ο Γιάννης Σγουρός.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΒΕΠ παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων της πόλης όπως οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Κορκίδης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, προσωπικοτήτων όπως ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας και πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Κρις Σπύρου, του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον ευρύτερο Πειραιά, πρώην βουλευτών -Υπουργών, πρώην δημάρχων, εκπροσώπου του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ, υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να φέρουμε στην Αττική την κανονικότητα μετά από 5 χρόνια υστέρησης. Τα διαπιστευτήριά μας δεν είναι, όπως των άλλων υποψηφίων, η κομματική μας ταυτότητα, αλλά το έργο μας. Η οικονομική μας διαχείριση, τα έργα που υλοποιήσαμε, οι Κοινοτικοί Πόροι που απορροφήθηκαν και κυρίως το ήθος της πολιτικής μας δεν αμφισβητούνται» για να συμπληρώσει ότι «Δεσμευόμαστε για μια περιφέρεια που θα είναι δίπλα στους πολίτες, και που δεν θα κρύβεται στα δύσκολα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πήραν τον λόγο τόσο ο κ. Κρις Σπύρου όσο και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης οι οποίοι αναφέρθηκαν με πολύ θερμά λόγια για το έργο που έχει αφήσει στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός που είναι εχέγγυο αποτελεσματικότητας και προοπτικής.

Στο πλαίσιο της κοπής της πίτας η Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» βράβευσε σημαντικές προσωπικότητες για την προσφορά τους στα κοινά του ευρύτερου Πειραιά και όχι μόνο. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής – Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά τους στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής, ο Στέφανος Μίλεσης ιστοριοδίφης του Πειραιά και ο Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Συντονιστής – Διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής – Διαβητολογικού Κέντρου, Γ.Ν.Π. Τζάνειου για την προσφορά του στο χώρο της υγείας.

 

Ο Γιάννης Σγουρός στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Ο Γιάννης Σγουρός στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Τη Δημοτική Αγορά και το ΚΕΠ της Κυψέλης επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διεξοδικά με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο και τους εργαζόμενους και να αντλήσει πληροφορίες για την έως τώρα εμπειρία τους.

Η Δημοτική Αγορά που κλείνει σχεδόν έναν χρόνο λειτουργίας, αποτελεί ένα καινοτόμο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ακολουθώντας το μοντέλο της κοινωνικής οικονομίας και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Όπως είπε ο Γιάννης Σγουρός, «η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης είναι ένα παράδειγμα σωστής διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, εν προκειμένω του 2007-2013 και καλής συνεργασίας του Α’ και του Β’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, που έχει θετικά αποτελέσματα και ανταποδοτικότητα στην κοινωνία».

«Το γεγονός πως η λειτουργίας της αγοράς, συνέχισε ο Γιάννης Σγουρός, αποδείχθηκε απολύτως επιτυχημένη, μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε τρόπους και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του καινοτόμου μοντέλου της και σε άλλες περιπτώσεις, πάντοτε σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές στην Αττική, που θα προκύψουν στις προσεχείς εκλογές».

Ο Λεωνίδας Μίχας, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού

Ο Λεωνίδας Μίχας, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού, θα είναι υποψήφιος ο Λεωνίδας Μίχας, έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Ο Λεωνίδας Μίχας είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Ασπροπύργου, Νομαρχιακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής, ενώ είναι ενεργό στέλεχος, με μακρά θητεία, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ., ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Επαγγελματιών», ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.

Έχει αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής με ομάδες της Δ. Αττικής, όπως του Ασπροπύργου, του Βύζαντα Μεγάρων και του Αστέρα Μαγούλας.

Ο Γιάννης Σγουρός τον καλωσόρισε στην «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της Δυτικής Αττικής.