ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Γεράσιμος Γιομπαζολιάς υποψήφιος με τον Γ. Σγουρό

Ο Γεράσιμος Γιομπαζολιάς υποψήφιος με τον Γ. Σγουρό

Μια ακόμη δυνατή υποψηφιότητα στον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και νομικός Μάκης Γιομπαζολιάς, επί χρόνια διευθυντικό στέλεχος σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς, δηλώνει παρών στον εκλογικό αγώνα της ” Ανεξάρτητης Αυτοδιοίκησης Αττικής” για τον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας.

Με μεγάλη αυτοδιοικητική πείρα, ο Μάκης ( Γεράσιμος ) Γιομπαζολιάς έχει διατελέσει δύο τετραετίες ( 2002 – 2010 ) Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας και μία τετραετία ( 2010 – 2014 ) Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

Θέλει να συμβάλει ώστε η Αττική να είναι ασφαλής, καθαρή, Περιφέρεια της εργώδους ανάπτυξης, του πολιτισμού, της κοινωνικής συνοχής και της καθημερινής φροντίδας για τους πολίτες.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός υποδέχθηκε τον Μάκη Γιομπαζολιά, ως ένα σημαντικό στέλεχος του συνδυασμού και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Επίσκεψη Γιάννη Σγουρού στο Δήμο Διονύσου

Επίσκεψη Γιάννη Σγουρού στο Δήμο Διονύσου

Τις συναντήσεις του με τους πολίτες και τους φορείς της Αττικής συνεχίζει ο Γ. Σγουρός στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου που έχει καθιερώσει για την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου για το αύριο της Αττικής.

Πρώτη στάση της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο Διονύσου όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Διονύση Ζαμάνη, για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και για την πρόοδο των εν εξελίξει έργων.

Επόμενη στάση ήταν η επίσκεψη στο κλιμάκιο εθελοντών στη Ροδόπολη όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εθελοντών ειδικά τώρα που αρχίζει η αντιπυρική περίοδος. Στη Ροδόπολη παρεβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Χρήστος Τσεβάς, όπου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου Δημάρχου Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Τελικός προορισμός ήταν το Αστυνομικό Τμήμα όπου ο Διοικητής τον ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής.

Συνάντηση Γ. Σγουρού με τον Απόστολο Κακλαμάνη

Συνάντηση Γ. Σγουρού με τον Απόστολο Κακλαμάνη

Συνάντηση με έναν από τους πιο σεβαστούς και κοινής αποδοχής πολιτικούς, αδιαμφισβήτητου ήθους, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής και πρώην Υπουργό κ. Απόστολο Κακλαμάνη είχε ο Γιάννης Σγουρός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε τον Απόστολο Κακλαμάνη για τις σκέψεις και προτεραιότητές του για το αύριο της Αττικής, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, ενώ δέχτηκε τις πάντα χρήσιμες συμβουλές του πολύπειρου πολιτικού.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Γιάννη Σγουρό στην προσπάθειά του να επαναφέρει στην Αττική την κανονικότητα.

 

 

 

Δήλωση Γιάννη Σγουρού για τις δημοσκοπήσεις

Δήλωση Γιάννη Σγουρού για τις δημοσκοπήσεις

Από τον περασμένο Νοέμβριο του 2018 η Παράταξή μας παρατηρεί να εξελίσσεται μια άθλια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης που βομβαρδίζεται μέσω της διεξαγωγής δημοσκοπήσεων που  παραμορφώνουν τους συσχετισμούς στην προεκλογική μάχη για τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Παράταξή μας ήδη, έγκαιρα, με την από 6.2.2019 ανακοίνωσή της φρόντισε να ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προληφθούν φαινόμενα επηρεασμού της κοινής γνώμης που αποτελούν απειλή για την απρόσκοπτη άσκηση του ύψιστου δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών.

Επειδή η προσπάθεια αυτή είναι βέβαιο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενταθεί, σήμερα και ένα βήμα πριν καταφύγουμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς κρούουμε επιτακτικά τον κώδωνα του κινδύνου θέτοντας ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.

Ρωτάμε να μάθουμε :

  1. Ποιοι είναι οι εντολείς των δημοσκοπήσεων και ποιοι τις χρηματοδοτούν;
  2. Πόσο κοστίζει κάθε μία από αυτές τις δημοσκοπήσεις;
  3. Πόσες δημοσκοπήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και πόσες έγιναν στις αντίστοιχες εκλογές του 2014. Πως εξηγείται το αυξημένο ενδιαφέρον για δημοσκοπήσεις στις παρούσες εκλογές, και ποιος ή ποιοι το υποκινούν;
  4. Πως εξηγούνται τα ανύπαρκτα δημοσκοπικά ποσοστά των μικρότερων παρατάξεων που στις προηγούμενες εκλογές έλαβαν αθροιστικά πάνω    από 10 % και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις λαμβάνουν 1 %;
  5. Πως εξηγούνται τα ελάχιστα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΚΕ και της ΧΑ που αθροιστικά στις προηγούμενες εκλογές έλαβαν πάνω από 20 % και στις δημοσκοπήσεις λαμβάνουν 8 %;
  6. Με ποιο μεθοδολογικά ορθό τρόπο διασφαλίζεται, αφενός το αξιόπιστο και αφετέρου το αδιάβλητο, ακέραιο και αμερόληπτο των          δημοσκοπήσεων αυτών;

Και τέλος :

  1. Υπάρχουν επικεφαλής εταιρειών δημοσκοπήσεων που είναι ταυτόχρονα και επικεφαλής σε καμπάνιες υποψηφίων περιφερειαρχών;

Καλούμε τους πολίτες σε διαρκή εγρήγορση, τους καλούμε να ψηφίσουν ελεύθερα με βάση την κρίση και τη συνείδησή τους και να δώσουν ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους επιχειρούν να επηρεάσουν βάναυσα τη βούλησή τους.

Γ. Σγουρός, στο στρογγυλό τραπέζι του 9.84

Γ. Σγουρός, στο στρογγυλό τραπέζι του 9.84

Τις θέσεις της Παράταξής του για τα προβλήματα της Αττικής ανέπτυξε ο Γιάννης Σγουρός στο στρογγυλό τραπέζι που οργάνωσε ο Αθήνα 9.84, με την Ελεονώρα Ορφανίδου, ενόψει των Αυτοδιοικητικών και Περιφερειακών εκλογών, μαζί με τη Ρ. Δούρου και τον Γ. Πρωτούλη. Ο Γιάννης Σγουρός μίλησε :

Για ποιο λόγο να ψηφίσει κάποιος την παράταξή του

Γιατί υπάρχει αδιαμφισβήτητη εμπειρία, έργο, εντιμότητα. Είμαστε μία Παράταξη 18 χρόνια σταθερή στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Έχουμε την πολιτική μας ταυτότητα αλλά την αφήνουμε έξω από την αυτοδιοίκηση. Δεν την κάναμε να φύγουμε για άλλες καρέκλες. Πιστεύουμε στον θεσμό, είμαστε αφοσιωμένοι στην Αττική. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Η αυτοδιοίκηση είναι για να λύνει τα προβλήματα των πολιτών και όχι των κομμάτων.

 Για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Σήμερα το μοντέλο εξαντλείται στο σύστημα «σκάβουμε τα βουνά μας και θάβουμε τα σκουπίδια μας». Ακυρώθηκαν ώριμοι σχεδιασμοί και αντικαταστάθηκαν με κατά φαντασία σχεδιασμό γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Προχωράμε άμεσα στην επαναξιολόγηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική, σε προτεραιοποίηση δράσεων με έμφαση στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, σε τεχνική συνδρομή σε Δήμους ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων.

Για την αντιπλημμυρική προστασία

Η αρμοδιότητα ήλθε στην Περιφέρεια το 2011. Δεν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας στο παρελθόν από το κράτος. Στην Περιφέρεια Αττικής κάναμε έργα και μελέτες άνω των 400 εκ. € και δίναμε έμφαση στις πολιτικές πρόληψης. Στη Μάνδρα και στο Μάτι έγινε κακός υπολογισμός εκ των προτέρων. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρουν όλα αυτά αλλά το αποτέλεσμα.

Για τα δώρα των Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας

Έχουν τρελάνει τον κόσμο που δεν ξέρει τι να κάνει και πολλές φορές πέφτει και θύμα παραπληροφόρησης ή και θύμα επιτήδειων που πάνω στην αναμπουμπούλα του τρώνε τα λεφτά. Αυτό που γίνεται σήμερα που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι τρέχουν στα δικαστήρια και καταθέτουν σωρηδόν την μια αγωγή μετά την άλλη για να πάρουν πίσω τα λεφτά είναι πρωτοφανές. Δεν μπορεί να κρίνεται το οικονομικό μέλλον της χώρας στα δικαστήρια. Ούτε να υπάρχουν υπάλληλοι και συνταξιούχοι δύο κατηγοριών γιατί κάποιοι κερδίζουν τις αγωγές και κάποιοι τις χάνουν, κάποιοι κάνουν αγωγές κάποιοι όχι. Τα κόμματα πρέπει να ομονοήσουν και να συνεργαστούν.

 

Η Κατερίνα Αδαμοπούλου – Κουτσογιάννη υποψήφια με τον Γ. Σγουρό

Η Κατερίνα Αδαμοπούλου – Κουτσογιάννη υποψήφια με τον Γ. Σγουρό

Μια δυναμική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Παράταξης , ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Πρόκειται για την δικηγόρο Κατερίνα Αδαμοπούλου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει μεταπτυχιακό Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πολιτικής.

Έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε τ. Διευθύντρια Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γ.Γ. Δικτύου Αιρετών Γυναικών.

Επίσης υπήρξε υποψήφια Βουλευτής Β΄Αθηνών (2004), αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών (1999 – 2002), Αντιπρόεδρος διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών – Πειραιώς (2006 – 2008), Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών (1994 – 2012) και Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής ( 2014 – σήμερα)

Ο Γιάννης Σγουρός την καλωσόρισε στην «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», με την οποία θα είναι υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθηνών και της ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Συνάντηση Γιάννη Σγουρού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη

Συνάντηση Γιάννη Σγουρού με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη είχε ο Γιάννης Σγουρός. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Προέδρου του κόμματος στη Βουλή.

Ο Γιάννης Σγουρός ενημέρωσε τον κ. Λεβέντη για το πρόγραμμα και τις θέσεις της Παράταξής του για την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου αυτή να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά από 5 χρόνια οπισθοδρόμησης και υστέρησης.

Σημείωσε ότι τα χαρακτηριστικά της Παράταξής του είναι καθαρά αυτοδιοικητικά και ότι συμμετέχουν σε αυτήν υποψήφιοι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που τους ενώνει η ανάγκη για να αλλάξει η εικόνα στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφέρεια της χώρας.

Παράλληλα του εξέφρασε την γνώμη του για τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να υπάρξει πραγματική αποκέντρωση προς όφελος των πολιτών και να ξεφύγουμε από το υπερσυγκεντρωτικό κράτος, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Λεβέντης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιάννη Σγουρό και την Παράταξή του, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που έχει μέχρι σήμερα προσφέρει τόσο στη Νομαρχία Αθηνών όσο και στην Περιφέρεια Αττικής.

Με την σειρά του ο Γιάννης Σγουρός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις ευρωεκλογές.

Η Ελένη Ξωμεριτάκη υποψήφια με την Παράταξη του Γιάννη Σγουρού

Η Ελένη Ξωμεριτάκη υποψήφια με την Παράταξη του Γιάννη Σγουρού

Μια σημαντική υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Πρόκειται για την Ελένη Ξωμεριτάκη Ιατρό Χειρουργό Ορθοπεδικό.

Είναι  πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου και έχει λάβει ειδικότητα της Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική στο Ασκληπιείο Βούλας και στο ΚΑΤ  στα ειδικά τμήματα της Χειρουργικής Χειρός και της Μικροχειρουργικής και της Παιδοορθοπεδικής.

Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση των Υπηρεσιών Υγείας του ΕΚΠΑ και του Πανεπιστημίου Παραγωγής και Διοίκησης του Πειραιά.

Είναι ιατρός στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 2001 και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Παγκράτι.

Επίσης είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου Κρητών Βύρωνα Παγκρατίου Καισαριανής.

Ο Γιάννης Σγουρός την καλωσόρισε στην «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», με την οποία θα είναι υποψήφια στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα.

Σε Αίγινα και Αγκίστρι ο Γιάννης Σγουρός

Σε Αίγινα και Αγκίστρι ο Γιάννης Σγουρός

Την Αίγινα και το Αγκίστρι επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, στο πλαίσιο των προεκλογικών του συναντήσεων.

Τον κ. Σγουρό και τους συνυποψηφίους του συνδυασμού του που τον συνόδευαν, υποδέχθηκε στο κτίριο του παλιού Δημαρχείου της Αίγινας ο Δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα του νησιού και τον τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυσή τους.

Ο Γιάννης Σγουρός επισκέφθηκε στη συνέχεια το εργοτάξιο του υποθαλάσσιου αγωγού και τη δεξαμενή στο Λεόντι της Αίγινας, έργα για τα οποία οι βάσεις μπήκαν κατά την δική του θητεία.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” επισκέφθηκε το γειτονικό Αγκίστρι όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού Ιωάννη Αθανασίου και άλλους υποψηφίους, διάφορους φορείς και πολίτες.

«Οι νησιωτικές περιοχές της Αττικής λόγω της ιδιαιτερότητάς τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά ανοικτά προβλήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα αλλά και την αναπτυξιακή τους προοπτική. Δεν υπάρχει λοιπόν μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις τα προβλήματα αυτά να επιλύονται χάρη σε έργα που ξεκίνησαν στη θητεία μας όπως είναι αυτό της υδροδότησης της Αίγινας που βαίνει προς επίλυση με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα ήταν και είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας», σημείωσε σχετικά σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός.

«Κομματάρχης και Περιφερειάρχης δεν γίνεται», Γ. Σγουρός , στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Έψιλον

«Κομματάρχης και Περιφερειάρχης δεν γίνεται», Γ. Σγουρός , στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Έψιλον

Στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» στο Έψιλον με τον Γ. Παπαγιάννη και την Ανδριάννα Ζαρακέλη φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Σγουρός.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε μεταξύ άλλων για : 

Για ποιο λόγο απέτυχε η Δούρου:

Η κα Δούρου κρατάει δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Είναι ταυτόχρονα και Περιφερειάρχης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν γίνεται να πετύχεις. Τα συμφέροντα της Περιφέρειας πολλές φορές συγκρούονται με αυτά του κόμματος. Και Περιφερειάρχης και κομματάρχης δεν γίνεται. Εγώ τήρησα το κομματικό ασυμβίβαστο. 

Για τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στη Μάνδρα

Τα έργα καθυστέρησαν να ξεκινήσουν πριν από 4 χρόνια και η κα Δούρου είναι υπόλογη γι’ αυτό. Παρέλαβε μελέτη έτοιμη το 2014 για το συγκεκριμένο ρέμα και ξύπνησε το 2018, μετά τη φονική πλημμύρα που έγινε τον Νοέμβριο του 2017  και μάλιστα με διαδικασίες απευθείας ανάθεσης σε εργολάβους. 

Τι εισπράττετε από τους πολίτες στις περιοδείες σας

Δεν έχει καμία σχέση το 2014 με το 2019. Τότε ήταν μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πολιτικά. Κι όμως ηττηθήκαμε για μόλις 12.000 ψήφους με τα άκυρα ψηφοδέλτια να είναι πάνω από 100.000! Τώρα οι πολίτες μας αγκαλιάζουν και οι περισσότεροι αναγνωρίζουν  ότι είμαστε οι μόνοι που ενδιαφερόμαστε για την Περιφέρεια και κάναμε έργο γι’ αυτήν.