Ενισχύουμε και αλλάζουμε το κέντρο της Αθήνας με συγκεκριμένες προτάσεις

Ενισχύουμε και αλλάζουμε το κέντρο της Αθήνας με συγκεκριμένες προτάσεις

Στο κέντρο της Αθήνας, από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Σγουρός.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε θερμές συνομιλίες με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες. Ο Γιάννης Σγουρός ενημέρωσε τους καταστηματάρχες πως πέρασε η νομοθετική ρύθμιση και, έτσι, η Περιφέρεια θα τους καταβάλει από δικούς της πόρους 10 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψουν τις ζημιές που είχαν υποστεί τον χειμώνα του 2012.

«Η Περιφέρεια Αττικής ήταν πάντα στο πλευρό των καταστηματαρχών του κέντρου, αφού ήδη και ως Νομαρχία Αθηνών είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, η οποία θα συμβάλει καταλυτικά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων».

Στην οδό Πανεπιστημίου ο Γ. Σγουρός συζήτησε με πολίτες και καταστηματάρχες για το μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού δρόμου (Re-Think Athens). Στόχος είναι η συγκεκριμένη ανάπλαση, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με 40 εκατομμύρια Ευρώ, να συνδυαστεί με την ανάπλαση της Λ. Αλεξάνδρας και την αγορά των Προσφυγικών από την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με πρόταση που έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο, για να υλοποιούνται κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.

Από την πλατεία Ομονοίας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπενθύμισε την πρότασή του, που έχει κάνει ήδη από το 2008 ως Νομάρχης, για τη συνολική αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων. Η Περιφέρεια Αττικής, τόνισε, είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπλαση αυτή και στην αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτηρίων, ώστε να αλλάξει επιτέλους όψη το κέντρο της πόλης.

Για τη Βαρβάκειο Αγορά ο Γιάννης Σγουρός επανέλαβε την πρότασή του να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων τη συνολική ανάπλασή της, ώστε να αποκτήσει σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόσωπο η κεντρική αγορά των Αθηνών.

Μοιραστείτε το !