Αποκλειστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως

Αποκλειστική ευθύνη της σημερινής διοίκησης η κατάσταση στο Πεδίο του Άρεως

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίο του Άρεως και αναφορές της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα ότι για την κατάσταση που επικρατεί «φταίνε οι προηγούμενοι», ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Δυο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει το θράσος να χρεώνει «στους προηγούμενους» την τραγική κατάσταση, στην οποία έχει φέρει το Πεδίο του Άρεως. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Αρκετά πια με τις φθηνές δικαιολογίες και τα παραμύθια.

Η μετατόπιση της ευθύνης οπουδήποτε αλλού εκτός από τη σημερινή διοίκηση, συνιστά ασυγχώρητη έλλειψη υπευθυνότητας και αναζήτηση φαιδρών άλλοθι που καταρρίπτονται από τη σκληρή πραγματικότητα.

Τα προβλήματα διαχείρισης του Πάρκου είναι γνωστά, όπως και η πρόταση που έχω καταθέσει. Η αρμοδιότητα διαχείρισης του χώρου (συντήρηση και φύλαξη) πρέπει να περιέλθει στον Δήμο της Αθήνας, που διαθέτει τα σχετικά μέσα και το προσωπικό, με την ταυτόχρονη μεταφορά από το κεντρικό κράτος των απαραίτητων πόρων».

Μοιραστείτε το !