Αποχαιρετούμε τον Κάρολο Παπούλια έναν σπουδαίο πολιτικό και άνθρωπο

Αποχαιρετούμε τον Κάρολο Παπούλια έναν σπουδαίο πολιτικό και άνθρωπο

Ένας ευπατρίδης, ένας ακέραιος άνθρωπος, αθλητής και αντάρτης από τα δεκατέσσερα του χρόνια, έφυγε από τη ζωή. Ο Κάρολος Παπούλιας συμβόλισε το πνεύμα αντίστασης και της δημιουργίας ταυτόχρονα, έχοντας τιμηθεί με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δύο φορές με καθολική αποδοχή.

Αν και στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου προτάθηκε για Πρόεδρος από τον Κώστα Καραμανλή, τον πολιτικό του αντίπαλο κι αυτό και μόνο δείχνει πως πορεύτηκε στην πολιτική με σεβασμό που ο ίδιος κατέκτησε βάζοντας την πατρίδα πάνω από την κομματική παράταξη.

Του οφείλουμε πολλά για την δράση του ως υπουργός Εξωτερικών σε κρίσιμες στιγμές για το έθνος για τις σχέσεις της χώρας με τους γείτονές μας, τον αραβικό κόσμο, την συμβολή του στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη δράση του για τον αφοπλισμό και την ειρήνη, για εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια.

Πάνω από όλα για το ήθος του, την απλότητα του, το νόημα που έδινε στην πολιτική ως ένας ευγενής αθλητής που μας δίδαξε πολλά με την σεμνότητά του και την τέχνη να πολιτεύεται και να ενώνει.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ένα φωτεινό παράδειγμα που μας εμπνέει.

 

Μοιραστείτε το !