Αντισυνταγματική και μονομερής η ΠΝΠ της Κυβέρνησης – Η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα τονίζει ο Γ. Σγουρός

Αντισυνταγματική και μονομερής η ΠΝΠ της Κυβέρνησης – Η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα τονίζει ο Γ. Σγουρός

Η πολύκροτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η Κυβέρνηση με την οποία υποχρεώνει δήμους και Περιφέρειες να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ύστερα από αίτημα σχεδόν όλων των παρατάξεων.

Η παράταξη «Αττική» επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιάννης Σγουρός χαρακτήρισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ως μονομερή και αντισυνταγματική ενέργεια που καταδικάστηκε από όλους τους αιρετούς ανεξαρτήτως αποχρώσεων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επέλεξαν να αναμασήσουν την γνωστή κομματική κασέτα.

Επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση αντί να επιδιώκει συμμαχίες για να τα φέρει σε πέρας στη διαπραγμάτευση, με την πολιτική της απομονώνεται, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μάρδας έπρεπε να τρέχει πανικόβλητος εκ των υστέρων στα Διοικητικά Συμβούλια της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ για να δίνει εξηγήσεις και δεν φρόντισε να μαζέψει όλους τους αυτοδιοικητικούς εκ των προτέρων. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν φρόντισαν να καλλιεργήσουν κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και προτίμησαν να δείξουν έλλειψη σεβασμού και αλαζονεία. Υπήρχε περίπτωση οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης να μην βάλουν πλάτη για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για να μην γίνει κάποιο πιστωτικό γεγονός;  Ούτε μία στο εκατομμύριο. Οι «βλαχοδήμαρχοι» έχουν νου και γνώση» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Η παράταξη «Αττική» κάλεσε την Κυβέρνηση να μιλήσει με ειλικρίνεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και να εξηγήσει ποιο είναι το σχέδιό της για το έξοδο από το τέλμα, καθώς η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα.

Παράλληλα κάλεσε τη διοίκηση της Περιφέρειας να ενημερώσει αναλυτικά και υπεύθυνα, πόσα ακριβώς χρήματα έχει στείλει στην Τράπεζα της Ελλάδας, σε ποιες ημερομηνίες, αν έχει λάβει επαρκείς εγγυήσεις και πότε έχει συμφωνήσει να τα πάρει πίσω, καθώς η αρχική απόφαση δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένο ποσό.

Μοιραστείτε το !