Άλλοι γκρεμίζουν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες και άλλοι τα υψώνουν

Άλλοι γκρεμίζουν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες και άλλοι τα υψώνουν

–       Γ. Σγουρός : Όσοι σπέρνουν το διχασμό στον αθλητισμό είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν

–       Άλλοι γκρεμίζουν τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες και άλλοι τα υψώνουν

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αυγή» για τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Σε μια χρονική συγκυρία όπου θα έπρεπε να γκρεμίζουμε τα τείχη για τους Ολυμπιονίκες μας είναι θλιβερό ότι κάποιοι  επέλεξαν να υψώνουν  τείχη που χωρίζουν και να υιοθετούν πρακτικές εμπάθειας και ψεύδους που δηλητηριάζουν τις ηθικές του αξίες.

Σκοπός της  παρέμβασης μου δεν είναι να υπερασπιστώ την αξία και  το ελληνικό χρώμα  των Ολυμπιακών και  παγκόσμιων μεταλλίων της άρσης βαρών,   αλλά  να πω   σε εκείνους που  προσπαθούν να σπείρουν το σπέρμα  ενός πρωτόγνωρου αθλητικού διχασμού  ότι  είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν, γιατί το «έδαφος» του αθλητισμού είναι γόνιμο μόνο σε ό,τι ενώνει, ενώ  αποβάλλει ό,τι διαιρεί. 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο μας δίνουν μοναδικές εθνικές συγκινήσεις. Ας χαρούμε  τα σύγχρονα Ολυμπιακά κατορθώματα  και την εθνική ανάταση που προσφέρουν οι σύγχρονοι Ολυμπιονίκες μας,  όπως ακριβώς  είχαν δώσει την ικμάδα τους  και είχαν τιμήσει παλαιότερα την πατρίδα μας τα παιδιά  μιας άλλης χρυσής εποχής.

Και ας μην ξεχνάμε ότι  και τότε και τώρα αλλά και στο μέλλον είναι όλοι,   παιδιά της Ελλάδας μας».

Υ.Γ Όσον αφορά τις αναφορές στον  τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα, σύμβολο του ελληνικού και του παγκόσμιου αθλητισμού,  πιστεύω ότι η πορεία του, η προσφορά του  και η αγάπη του κόσμου τα λένε  όλα και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο.

Μοιραστείτε το !