Αίτημα ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ΟΛΠ

Αίτημα ενημέρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον ΟΛΠ

Να γίνει διεξοδική ενημέρωση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ζήτησε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος ο Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για το αίτημα του κ. Σγουρού στάθηκε η πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από τον Πειραιά, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέστη γνωστό ότι έχει ετοιμαστεί το σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ και ότι οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι η λειτουργία του λιμανιού σχετίζεται άμεσα με την τοπική οικονομία και απασχόληση και ζήτησε να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβούλευση αλλά και διευκρινίσεις ιδίως σχετικά με την αξιοποίηση των υπό παραχώρηση εγκαταστάσεων και ελεύθερων χώρων (όπως είναι η περιοχή των Λιπασμάτων), καθώς αφορούν στην ποιότητα της ζωής χιλιάδων κατοίκων στον ευρύτερο Πειραιά.

Κλείνοντας ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης δεν πρέπει να προχωρήσει ερήμην της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών και όλα τα ζητήματα πρέπει να τεθούν προς γνώση όλων, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για την κοινωνία και την χώρα.

Μοιραστείτε το !