7 εκ. ευρώ για Ελευσίνα, Ασπρόπυργο & Μάνδρα Ειδυλλίας

7 εκ. ευρώ για Ελευσίνα, Ασπρόπυργο & Μάνδρα Ειδυλλίας

Την πρότασή του για διάθεση 7 εκ. € από το πλεόνασμα της Περιφέρειας Αττικής για να συνδεθούν τα σπίτια των κατοίκων της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Μάνδρας Ειδυλλίας με το αποχετευτικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ επανέλαβε από το ΚΕΛ του Θριασίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Για τη διάθεση των χρημάτων η Περιφέρεια Αττικής, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει καταθέσει πρόταση για νομοθετική ρύθμιση προς την κυβέρνηση, καθώς λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος για τη σύνδεση των σπιτιών τους με το τριτεύον δίκτυο αποχέτευσης.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν όχι μόνο προτάσεις, αλλά και την ταχεία και αποτελεσματική υλοποίησή τους. Εμείς καταθέσαμε την πρόταση μας, υπερβαίνοντας τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες του β´ βαθμού αυτοδιοίκησης για να δοθεί λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης αυτή η πρόταση να γίνει πράξη“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο ΚΕΛ του Θριάσιου ο κ. Σγουρός, που συνοδευόταν από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Σταυρούλα Δήμου, είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις που έχουν συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην αποκατάσταση της ισορροπίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος στη θάλασσα της Ελευσίνας και γενικότερα στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Μοιραστείτε το !