Τρίχας Γιώργος

Τρίχας Γιώργος

Γεννήθηκε στις  3 Αυγούστου του 1976. Είναι γιος του ιατρού Ορέστη Τρίχα  και της βιοχημικού Μιμόζας Κόντη-Τρίχα. Κατάγεται απ την περιοχή Θεολόγου των Αγίων Σαράντα. Τελείωσε το 3ο  Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων το 1995. Έχει σπουδάσει Νοσηλευτική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε το 2002, καθώς και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2014. Έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (2004).

Έχει εργαστεί ως συμβασιούχος νοσηλευτής ΠΕ στο νοσοκομείο «Παίδων η Αγία Σοφία» και ως Διευθυντής Προσωπικού Εγκατάστασης στο «Αθήνα 2004». Επίσης, έχει  εργαστεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ως επιστημονικός συνεργάτης, ως διευθυντής έργου στο Πρόγραμμα «Πρόληψη και ενημέρωση για κινδύνους στην εργασία» της ΜΚΟ «four elements».

Παράλληλα, έχει εργαστεί ως στέλεχος εκπαίδευσης και καθηγητής  από το 2008 εώς το 2012,  στο ΙΙΕΚ «ΑΚΜΗ» και εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος στην εταιρία συμβούλων  «MAST».

Έχει αναπτύξει δράση στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας Ελλάδος  για θέματα αποδήμων  και παλιννοστούντων και ειδικότερα συνέβαλε στην αλλαγή του καθεστώτος εισαγωγής Ομογενών Φοιτητών στις Φοιτητικές Εστίες του ΕΙΝ και στην υλοποίηση προγραμμάτων ένταξης και  στήριξης από το Υπουργείο Οικονομικών, με χρηματικό βοήθημα των 300.000 δρχ. για  τους Ομογενείς Φοιτητές ΑΕΙ , ΤΕΙ για τα έτη 1999, 2000 και 2001.

Ήταν υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη διεκδίκηση της ελληνικής ιθαγένειας για τους Βορειοηπειρώτες ( 2004-2007 ). Τον ίδιο ρόλο είχε στο Βορειοηπειρωτικό Φόρουμ, όπου και εξελέγη πρώτος στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γενικού Συμβουλίου ( 2007 -2010 ).

Είναι Γενικός Γραμματέας του «Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Ελλάδος».

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2008 – 2012, με δραστηριότητα στον τομέα Υγείας, Ένταξης και Αποδήμων. Ήταν υποψήφιος Βουλευτής στη Β´ Αθηνών στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Μιλάει Αγγλικά, Αλβανικά και Ισπανικά.