Σμέρος Γιάννης

Σμέρος Γιάννης

Γεννήθηκε το 1987 στην Παλλήνη Αττικής, όπου ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στο Τμήμα Χημικών-Μηχανικών του ΕΜΠ και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι σήμερα εργάζεται στο χώρο της Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Περιβάλλοντος ως Υπεύθυνος Μηχανικός Παραγωγής. Παράλληλα, ολοκληρώνει το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Περιβάλλον και Ανάπτυξη" στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Παράλληλα με τις σπουδές του ανέπτυξε έντονη δράση ως εκπρόσωπος των συμφοιτητών του στο Σύλλογο Φοιτητών και στα όργανα συνδιοίκησης της Σχολής του. Παράλληλα συμμετείχε σε Συλλόγους και Ενώσεις Πολιτών. Σήμερα, είναι Γραμματέας του Αναπτυξιακού, Περιβαλλοντικού και Επιστημονικού Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής, μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Green Attack», ενώ δραστηριοποιείται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Μηχανικών και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Είναι γιος του Γιώργου Σμέρου (κοινωνικός λειτουργός, Περφερειακός Σύμβουλος Αττικής, Αναπλ. Διοικητής στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Αθηνών και πρώην Δήμαρχος Παλλήνης) και της Σοφίας Λεπίτκου (Διευθύντρια του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Παλλήνης).

Έχει δύο αδέλφια.