Πρωτολάτη Γρηγορία

Πρωτολάτη Γρηγορία

Γεννήθηκε στην Πάρο από Κυκλαδίτες γονείς. Εργάζεται ως Δικηγόρος στην Αθήνα και στις Κυκλάδες, τα τελευταία 24 χρόνια. Αποφοίτησε το 1987 από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1992 συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Salamanca της Ισπανίας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με συνδικαλιστική δράση. Ειδικεύεται σε θέματα αυτοδιοίκησης και διοικητικού αστικού, εμπορικού, αεροπορικού και μεταφορικού δικαίου. Ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις της επιστήμης της και της αυτοδιοίκησης μέσα από σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια.

Έχει διατελέσει σύμβουλος και μέλος διοικητικών συμβουλίων μεγάλων εμπορικών εταιριών, όπως η Gerber Ελλάς Α.Ε., η Oracle Α.Ε. και Lanier S.A., ενώ επί σειρά ετών συνεργάστηκε με την αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines S.A. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ι.Σ.Τ.Α.Μ.Ε, πολιτιστικών συλλόγων, εθελοντικών οργανώσεων και κοινωφελών Ιδρυμάτων.

Το 2002 και το 2006 εξελέγη Έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου και Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων, ενώ το 2010 ήταν υποψήφια Δήμαρχος Πάρου. Από το 2011 είναι Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΝΠΔΔ Λιμενικού Ταμείου Πάρου.

Μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά.