Νικολούδης Χρήστος

Νικολούδης Χρήστος

Γεννήθηκε το 1987 στη Μάνδρα της Δυτικής Αττικής όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος και υποψήφιος Διδάκτωρ της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι εγγονός του γνωστού ιστορικού, λαογράφου και συγγραφέα, Χρήστου Στάμου.

Πήρε το δίπλωμά του, αφού ολοκλήρωσε τη διπλωματική του εργασία πάνω στη δημοσιονομική πολιτική των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για επενδύσεις.

Στην εφηβεία του διακρίθηκε στα μαθηματικά και στον αθλητισμό. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές συμμετείχε με επιτυχία στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ενώ επί οκτώ χρόνια διακρίθηκε στους Πανελλήνιους και Ενωσιακούς Αγώνες Αντισφαίρισης (τένις).

Παράλληλα, τα καλοκαίρια εργαζόταν και εργάζεται στις οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις στη Θάσο. Ως φοιτητής, υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών και αναπλ. μέλος στη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ως νέος μηχανικός αποτελεί μέλος της συντακτικής ομάδας του συλλόγου Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Την τελευταία δεκαετία επιδεικνύει έντονη κοινωνική και πολιτική παρουσία και δραστηριότητα στη Δυτική Αττική, συμμετέχοντας στις προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής.

Είναι μέλος του τοπικού συμβουλίου νέων του Δήμου Μάνδρας, αλλά και ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων Δυτικής Αττικής.