Κωνσταντίνος Μπάστας

Μπάστας Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στην Ηλεία το 1967, είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, μεγάλωσε στην Κυψέλη και στο Γαλάτσι.

Είναι απόφοιτος τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το διάστημα 1993-1996 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων (Υπουργείο Εργασίας) και συνέβαλε στην εκπόνηση των ΠΕΠ (Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα). Στη συνέχεια επί σειρά ετών εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος, συντονιστής και αξιολογητής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στον τομέα της Απασχόλησης, κατάρτισης, καταπολέμησης του Κοινωνικού Αποκλεισμού και της φτώχειας. Παράλληλα διατηρούσα εκπαιδευτικό κέντρο ξένων γλωσσών και πληροφορικής στην περιοχή της Κυψέλης έως το
2013.

Το 2010-2012 υπήρξε ειδικός συνεργάτης της υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Think Tank «ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ για τη ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» στην Ελλάδα και την Ευρώπη www.todiktio.eu.

Είναι Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων (ΣΕΠ).

Στα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ Παντείου, γραμματέας ΠΑΣΠ ΑΕΙ Αθήνας και εκπρόσωπος της παράταξης στην ΕΦΕΕ όπως και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ γραμματέας του γραφείου Κοινωνικών Κινημάτων. Για πολλά χρόνια μέλος του τομέα Οργανωτικής Πολιτικής του Κινήματος.

Το 1994 συμμετείχε στο συνδυασμό «ΖΩΗ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» στις πρώτες εκλογές για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και εργάστηκε στην επιτροπή Παιδείας.

Από το 2010 είναι Περιφερειακός Σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής. Σε αυτό το διάστημα διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και από το 2012 έως και σήμερα είναι Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επί των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Είναι εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΙΤΕ) στην οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (ΟΚΕ) και μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΣΔΝΑ).

Επικοινωνία:
e-mail: k.mpastas@gmail.com