Κριμαμνιώτης Νίκος

Κρημνιανιώτης Νίκος

Διδάκτορας Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Πληροφορικής

Γεννήθηκε στα Σανά Χαλκιδικής το 1952 και το 1975 πήρε το πτυχίο του ως Μαθηματικός από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως Βοηθός Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποκτώντας το 1979 τον τίτλο του Διδάκτορα στον τομέα των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και της Πληροφορικής.

Ακολούθησε η στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυποσμηναγός και στη συνέχεια προσελήφθη από το ΓΕΑ ως Ειδικός Επιστήμονας για μία δεκαετία. Την περίοδο αυτή υπηρέτησε ως ιδρυτής και πρώτος καθηγητής της ΣΠΗΥ του ΓΕΕΘΑ, έκτακτος Καθηγητής στην Σχολή Ικάρων, Καθηγητής στην ΣΠΑ (Σχολή Πολέμου Αεροπορίας) και Επιστημονικός Διευθυντής του ΕΚΔΕ (Ελληνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών) της ΕΜΥ.

Για τις υπηρεσίες του σε θέματα Ειδικού Εθνικού Ενδιαφέροντος βραβεύτηκε με Ηθική και Οικονομική Αμοιβή από τον ΑΓΕΑ και τον ΥΦΕΘΑ κ. Ζακολίκο.

Παράλληλα, διετέλεσε Λέκτορας του Τομέα Αριθμητικής Ανάλυσης & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης (ομόφωνη εκλογή) και για αρκετά χρόνια ως έκτακτος Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής ΤΕΙ Αθήνας.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία συνεχίστηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ειδικός συνεργάτης, επί μία δεκαετία, του Πατριάρχη της Τ.Α Δημ. Ευσταθιάδη, σε θέματα κατάρτισης, απασχόλησης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των ΟΤΑ. Ασχολείται με την εξεύρεση πόρων από επιχορηγούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΜΟΠ, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και Διακρατικές Συνεργασίες).

Στη συνέχεια ασχολείται με τους Νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των Δήμων: Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Υμηττού, Αιγάλεω, Περιστερίου, Φιλαδέλφειας, Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και παράλληλα συντονίζει ομάδες μελετητών σε Τοπικά Αναπτυξιακά Προγράμματα, Ολοκληρωμένες Δράσεις Αστικής Ανάπτυξης, Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ενίσχυσης της Απασχόλησης κλπ. τ

Το 1995 ιδρύεται, ύστερα από εισήγησή ου, το Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ που τον Δεκέμβριο 2010, αριθμεί 30 Δήμους από 7 περιφέρειες, ενώ κατέχει Διαχειριστική Επάρκεια έργων ΕΣΠΑ τύπου Β΄, το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα. Το Δίκτυο μετατρέπεται τον Αύγουστο 2012 σε Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας.

Σε διακρατικό ευρωπαϊκό επίπεδο, από το 1992 έως σήμερα μετέχει ως συντονιστής Διακρατικών Σχημάτων Κοινοτικών Πρωτοβουλιών, Απασχόλησης, Εδαφικής Συνεργασίας, κλπ. , ενώ το 1998 - 1999 εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ε.Ε. για ανάδειξη καλών εθνικών πρακτικών, θέτοντας τις κατευθυντήριες γραμμές της ΚΠ EQUAL.

Η Ρωσία και η Μέση Ανατολή είναι οι περιοχές όπου αναπτύχτηκαν διαπεριφερειακές συνεργασίες των Δήμων του δικτύου, με άξονα την ισότιμη ανάπτυξη. Συμμετείχε στην ίδρυση αντίστοιχων Νομικών Προσώπων και ήταν μέλος των ΔΣ της Διαπεριφερειακής Συνεργασίας Ελλάδας Ρωσίας και Ελλάδας - Μέσης Ανατολής.

Στον κοινωνικό και συνδικαλιστικό τομέα, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΔΣ Φοιτητών του Μαθηματικού Ιωαννίνων, μέλος ΔΣ για οκτώ έτη του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΥΕΘΑ, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος σε Συλλόγους Γονέων Αγίων Αναργύρων και Θρακομακεδόνων, μέλος ΔΣ Επαγγελματικών Σωματείων και σήμερα πρόεδρος του ΔΣ Μακεδόνων και Θρακών Βορειοδυτικής Αττικής (Δήμων Φυλής, Αχαρνών και Αγ. Αναργύρων).

Από τον Ιανουάριο του 2011 είναι Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. Ελλάδας «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς εξυγίανσης των Οικονομικών του Δήμου, της Οργάνωσης των Υπηρεσιών, της εφαρμογής προγραμμάτων καταπολέμησης της φτώχειας, της ένταξης στην αγορά εργασίας μέσω της Κοινωνικής Οικονομίας σε παραγωγικούς τομείς του Δήμου, στη συμμετοχή του Δήμου σε διακρατικές συνεργασίες στους τομείς Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Ανάπτυξης.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Λίβα (Φιλόλογος) και έχουν δύο παιδιά.