Κοσμίδη Ευρώπη

Κοσμίδη Ευρώπη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και είναι η μικρότερη από τις 3 κόρες του Πολιτικού Μηχανικού Σάββα Γ. Κοσμίδη και της Ελένης Κοσμίδη. Κατοικεί μόνιμα στις Αχαρνές, όπου μεγάλωσε και πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια.

Το 1998 εισήχθη στο Τμήμα Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, σχολή από την οποία αποφοίτησε το 2003. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πολυτεχνείου Θράκης, από το οποίο αποφοίτησε το 2008.

Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός με εξειδίκευση στα δομοστατικά τεχνικά έργα. Εξασκεί με επιτυχία το επάγγελμά της, έχοντας αναλάβει εξ’ ολοκλήρου πλέον το Τεχνικό Γραφείο του πατέρα της Σάββα Γ. Κοσμίδη που λειτουργεί από το 1969 στην πλατεία Καράβου, στις Αχαρνές. Έχει ενεργό συμμετοχή στις δράσεις των συλλογικών οργάνων των Μηχανικών Τ.Ε.Ε.

Μετεκπαιδεύεται συνεχώς πάνω στο αντικείμενό της και εξειδικεύεται σε καίρια ζητήματα που ενδιαφέρουν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έχει παρακολουθήσει μείζονος σημασίας εκπαιδευτικά σεμινάρια όπως «Ενεργειακές Μελέτες» και «Δημοτικά Στερεά Απόβλητα: Πρακτικές Διαχείρισης».

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και μιλά αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά .

Ποντιακής καταγωγής και από τους δύο γονείς της είναι ενεργό μέλος των ποντιακών συλλόγων του Δήμου της «ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» αλλά και αντίστοιχων συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, όπως του Λαυρίου «ΜΥΘΡΙΔΑΤΗΣ» και Ποντίων Νίκαιας - Κερατσινίου.

Υποστηρίζει ενεργά τους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους των Αχαρνών ενισχύοντάς τους οικονομικά.

Είναι μέλος της Επιτροπής Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Αχαρνών μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, ενώ διετέλεσε επιστημονική συνεργάτιδα του Δήμου, θέση από την οποία παρείχε συμβουλές και διατύπωνε εξειδικευμένες γνώμες για συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων του Δήμου, κυρίως έργων υποδομής. Ως Πολιτικός Μηχανικός γνωμοδότησε θετικά κι επέβλεψε μια σειρά από έργα που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.

Έχοντας πάντα έντονο ενδιαφέρον για τα κοινά, ήρθε σε επαφή με την πολιτική από την εποχή των φοιτητικών της χρόνων. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 αναδείχτηκε 4η στην κατάταξη επιλαχούσα Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής (σε σύνολο 17 συμβούλων), με πάνω από 4.000 ψήφους εμπιστοσύνης των συμπολιτών της.

Επικοινωνία:
e-mail: info@eurocosm.gr,
eurocosm@yahoo.com,
eurocosm@hotmail.com

Iστοσελίδα: www.eurocosm.gr