Δημητρίου Ιωάννης

Δημητρίου Ιωάννης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Μεγάλωσε και κατοικεί μόνιμα στον Δήμο Περιστερίου. Είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του 6ου Γυμνασίου Περιστερίου (εξατάξιο).

Από τα εφηβικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο, ενώ διακρίθηκε με την ομάδα Αναγέννηση Περιστερίου. Από το 1977 διετέλεσε διαιτητής ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από μικρές κατηγορίες.

Από το 1988 είναι διαιτητής της Α’ Εθνικής του Συνδέσμου Αθηνών και έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και τιμές, ενώ έχει αναδειχθεί και διαιτητής της χρονιάς.

Ασχολείται με το εμπόριο και είναι επαγγελματίας πωλητής Λαϊκών Αγορών. Από το 1984 έχει ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και έχει αναλάβει πολλές καίριες θέσεις σε σωματεία και ομοσπονδίες.

  • Έχει διατελέσει, από το 1984 έως και το 1989, αναπληρωτής γραμματέας, αναπληρωτής πρόεδρος και πρόεδρος στη ΣΤ’ Λαϊκή Αγορά Αθηνών.
  • Από το 1977 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος ελεγκτικής επιτροπής στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
  • Από το 2012 έως και σήμερα είναι αντιπρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών.
  • Από το 1999 έως σήμερα εκλέγεται συνεχώς και με μεγάλη πλειοψηφία στη θέση του προέδρου της ΣΤ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών.
  • Κατείχε θέση στο Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περιστερίου.