Ανδρουλακάκης Νικόλαος

Ανδρουλακάκης Νικόλαος

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Υπήρξε αθλητής του μπάσκετ και έπαιξε στις ομάδες Ηλυσιακό, Παπάγου και Γκυζιακό.

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γεωπληροφορική και διδακτορικό στη Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Από το 1984 μέχρι και σήμερα εργάζεται σαν στέλεχος στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών με αντικείμενα σχετικά με την Πληροφορική και την Γεωπληροφορική.

Από το 2007 έως το 2009, εργάστηκε στο Γραφείο του Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρού, ως σύμβουλος Πληροφορικής.

Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) ως εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ.

Παράλληλα, στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την εκπαίδευση και τη συγγραφή βιβλίων. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί ως εργαστηριακός συνεργάτης στα ΤΕΙ Χαλκίδας και Αθηνών, ως εισηγητής στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και ως εισηγητής του ΕΚΕΠΙΣ. Σήμερα ασχολείται κυρίως με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και εκπαίδευση ενηλίκων, θέματα τα οποία έχει αντιμετωπίσει στη διδακτορική του διατριβή.

Έχει γράψει 5 βιβλία σχετικά με την Πληροφορική και τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών και μονογραφιών σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (HELLASGI) και μέλος του συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών HELLASGI από το 2000-2008 και αντιπρόεδρός της το χρονικό διάστημα 2004-2006.

Επικοινωνία:
email: nandr@otenet.gr
Facebook:  Νίκος Ανδρουλακάκης